• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

ROBOSKİLİLER: DEVLET BİZİ GÖÇE ZORLUYOR

Roboskililer, askerlerin DAİŞ benzeri bir saldırılarda bulunduğunu ifade ederek, devletin kendilerini göçe zorladığını ifade etti.
2015-07-07, 12:12:16
Okunma: 212
0 Yorum
resim

Roboski'de, Şirit Yaylası'nın yasaklanmasını protesto etmek amacıyla yaptıkları yürüyüşe askerin saldırısına ve İsa Encü'nün askerlerce sıkılan kurşunlarla yaralanmasına rağmen yayladaki bekleyişlerini sürdüren Roboskililer, devletin kendilerini göçe zorladığını söyledi.

Çoğunluğu çocuk 34 evlatlarını, savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 2011 kaybeden Şırnak'ın Roboski köyü sakinleri, yaşam ve geçim alanları olan Şirit Yaylası'na çıkmalarının askerlerce yasaklanmasını protesto etmek için dün sınır hattına yaptıkları yürüyüşte askerlerin saldırına uğrayıp, 23 yalındaki İsa Encü bu saldırıda sıkılan kurşunlarla yaralandı.

Maruz kaldıkları saldırıya rağmen dünden bu yana bulundukları yaylayı terk etmeyen Roboskililer, askerlerin DAİŞ benzeri bir saldırılarda bulunduğunu ifade ederek, devletin kendilerini göçe zorladığını ifade etti.

Bizi de bombalasınlar…

Sınır hattında bekleyişlerini sürdürenlerden biri olan Mercan Encu, yıllardır kullandıkları yayları artık kullanmalarına izin verilmemesi nedeniyle adeta kafese kilitlediklerini dile getirdi. Herkese gelip, maruz kaldıkları zulmü görme çağrısında bulunan Encü, "Türkiye'nin bütün askerlerini Roboski'de toplamışlar. Artık ya savaş uçakları ile bizi de bombalasınlar yada yaşam alanlarımızı terk etsinler" dedi.

Roboskili ailelerden Zeki Tosun da hükümetin Roboski katliamını tekrarlamak istediğini ifade etti.

Roboski'yi yalnız bırakmayın

"Asker yıllardır geçim sağladığımız arazilerde bize karşı cephe tutmuş durumda. Roboski halkı kendi topraklarında özgür bir şekilde yaşamak istiyor" diyen Tosun, askerlerin kontrolünde yaşamak istemediklerini söyledi. Bedeli ne olursa olsun topraklarında özgür bir şekilde yaşamak istediklerine ifade eden Tosun, askerlerin yaylalarındaki ablukaları son buluncaya kadar direnişlerini sürdüreceklerini kaydederek, "Kürt halkının bu konuda Roboski'yi yalnız bırakmaması gerekiyor" dedi.

Haşim Encu ise topraklarının tek yaşam kaynağı olduğunu ve sınır direnişlerinin askerlerin yaşam alanlarını terk etmesine yönelik olduğunu ifade ederek, yaşamlarını sürdürmek dışında hiçbir amaçları olmadığını belirtti. Yetkililerin, asker ablukasının aşılması için harekete geçmesi gerektiğini dile getiren Encu, arazilerine girmek istediklerinde askerler tarafından darp edildiklerini, yine 40'ı aşkın katırın sınır ticareti bahanesiyle katledildiğini ifade etti.

Her gün Şirit Yaylası'na Berivan olarak giden Roboskililerden Naime Encu, yaşanan askeri ablukaya, "Sürekli asker kontrolündeyiz. 34 çocuğumuzu katleden devlet yeni bir katliam hazırlığı içerisinde. Yaşam alanı bırakmadılar, gelip bizi de katletsinler" sözleriyle tepki gösterdi.

 

 

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri