• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

ŞIRNAK’TA ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ

Şırnak’lılar Öcalan’a yönelik tecridi düzenlenen yürüyüşle protesto ettiler.
2015-07-04, 10:35:10
Okunma: 328
0 Yorum
resim

Şırnak'ta binler, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi protesto ederek, yaşananlar karşısında artık tahammüllerinin kalmadığını belirtti. 

Şırnaklılar, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi yürüyüşle protesto etti. DBP Şırnak İlçe Örgütü binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP Şırnak Milletvekilli Leyla Birlik, Şırnak Belediye Eşbaşkanı Eylem Onuk, DBP, HDP il yöneticileri, KJA, DEM-GENÇ, MEYA-DER ve kentte bulunan çok sayıda kurum temsilcisinin yanı sıra binlerce yurttaş, Azadi Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. PKK Lideri Abdullah Öcalan posterleri, PKK, KCK bayrak ve flamları ile "Önderimize uygulanan tecridin hesabını soracağız" pankartı taşıyan kitle sık sık "Biji Serok Apo", "PKK halktır halk burada" ve "Öcalan'sız dünyayı başınıza yıkarız" sloganları eşliğinde çarşı merkezini trafiğe kapattı. Çarşıda bulunan yurttaşlarında yürüyüşe dahil olmasıyla kitle sayısı her dakika artarken, araç sürücüleri de korna çalarak yürüyüşü destekledi. 
 

sirnak1-005.jpg

Yürüyüşün ardından "Ey Reqip" marşı eşliğinde barış ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra açıklamayı yapan DBP Şırnak İl Eşbaşkanı Salih Gülenç, hayatı boyunca özgür, eşit ve adil bir dünya için en zor koşullarda bile umudunu yitirmeden mücadele eden PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın içinde bulunduğu koşulların başta Kürt halkı olmak üzere bütün insanlık dostlarının en büyük acısı olduğunu kaydetti.

Açıklamasının devamında tüm dünyaya çağrı yapan Gülenç, "Artık halklarımızın önderliklerinin içinde bulunduğu bu duruma tahammülleri kalmamıştır" dedi.

Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.

 

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri