• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

’ADALETİN HER İKİ AYAĞI KIRIK’

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, gözaltında kaybedilen ve katledilen insanların akıbetlerini sormak için her hafta toplanan Dayikên Şemiyê ve kayıp yakınları, 341’inci haftada Sanat Sokağı’nda bir araya geldi.
2015-07-04, 10:31:58
Okunma: 306
0 Yorum
resim

Dayikên Şemiye, bu hafta 1994 yılında gözaltına alındıktan sonra başından vurularak katledilen Abdurrahman Yılmaz'ın faillerini sorarak, "Adaletin her iki ayağı kırık ve ayakları kırık olan bir adalet sisteminden adalet bekliyoruz" dedi. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, gözaltında kaybedilen ve katledilen insanların akıbetlerini sormak için her hafta toplanan Dayikên Şemiyê ve kayıp yakınları, 341'inci haftada Sanat Sokağı'nda bir araya geldi. Eylemde, kaybedilenlerin fotoğraflarının olduğu dev "Şehitler albümü" pankartı açıldı.Eyleme, kayıp yakınları, MEYA-DER, İHD ve KURDİ-DER üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Bu hafta 1994 yılında çocuklarının gözü önünde gözaltına alındıktan sonra işkence edilerek katledilen Abdurrahman Yılmaz'ın hikayesi anlatıldı. 

Yılmaz'ın hikayesini anlatan MEYA-DER üyesi Veysi Durgut, Bayındırlık İstikam Müdürlüğü'nde çalışan Yılmaz'ın 1994 yılında JİTEM tarafından gözaltına alındıktan günler sonra cenazesinin hastaneye kaldırıldığını ifade etti. Durgut, Yılmaz'ın dönemin Cizre İlçe Jandarma Komutanı ve JİTEM komutanı olarak da bilinen Cemal Temizöz, itirafcılar Abdulhakim Güven, Bedra kod adlı Adem Yanık, Cabbar ve Ramazan hoca olarak bilinen JİTEM elemanları tarafından bir çok defa tehdit edildiğini söyledi.

Gözaltına alındıktan sonra başından vurularak katledilir

Jandarma karakoluna ifade vermek için çağrılan Yılmaz'ın tehditler nedeniyle evinde kalamadığını ve sık sık Silopi'de bulunan babasının evine kalmaya başladığını dile getiren Durgut, şunları aktardı: "Bir çok defa JİTEM elamanları tarafından evi ve işyeri basılarak sorular sorulmaya, toplum içinde sorgulanmaya başlanır ve daha sonra JİTEM elemanları tarafından gözaltına alınır. Gözaltına alınmasından 5-6 günün sonra Cizre Devlet Hastanesi'nde ambulans şoförü olarak çalışan ve Yılmaz'ın da akrabası olan yakınları tarafından cenazesi hastaneye kaldırılır. Yılmaz'ın başından vurularak katledildiği, vücudunda ise işkence ve darp izlerinin olduğu anlaşılır. Hastane yetkilileri otopsi işlemlerine bile gerek olmadığını belirterek Yılmaz'ın cenazesini ailesine teslim eder." 

'Adaletin her iki ayağı kırık'

Ardından konuşan İHD üyesi Abdulkerim Pusat, da adaletin her iki ayağının da kırık olduğunu belirterek, yıllardır bu insanların katillerinin belli olmasına rağmen yargılanmalarına dair her hangi bir adımın atılmadığını hatırlattı. 21 yıldır Yılmaz ve diğer kayıpların katillerinden hesap sorulmadığını kaydeden Pusat, "Ayakları kırık olan bir adalet sisteminden adalet bekliyoruz. Temennimiz ve umudumuz biran önce adaletin sağlanmasıdır" dedi. 

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri