• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

YPG’LİLER AYDEMİR VE DÜNDAR SONSUZLUĞA UĞURLANDI

DAİŞ çetelerinin Kobanê’de sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırının ardından yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG’liler İbrahim Aydemir ve İhsan Dündar, Diyarbakır’da binlerce kişi tarafından çiçek
2015-06-29, 10:34:56
Okunma: 884
0 Yorum
resim

DİYARBAKIR - DAİŞ çetelerinin 25 Haziran'da Kobanê'ye yönelik saldırısı ile başlayan çatışmalarda yaşamını yitiren YPG/YPJ savaşçıları İbrahim Aydemir (Egid Amed), İhsan Dündar (İhsan Amed), Cihan Deniz (Şivan Parastin), Mehmet Güler ve Hacire Elmas'ın (Rêberin Eylem) cenazeleri, Urfa'ya getirilmişti. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ise YPG'liler Aydemir ile Dündar'ın cenazeleri, akşam saatlerinde Diyarbakır'a getirildi. Yeniköy Mezarlığı'nda bulunan camide dini vecibeleri yerine getirildikten sonra üzerine çiçekler bırakılan Aydemir ve Dündar'ın tabutları, yurttaşlar tarafından omuzlara alınarak Yeniköy Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti.

i-1-20150629131901.jpg

"Şehît namirin" ve "Bijî berxwedana YPG'ê" sloganlarının atıldığı yürüyüşe, Diyarbakır Belediyesi Eşbaşkanı Gülten Kışanak, HDP Diyarbakır Milletvekili Nimettullah Erdoğmuş, HDP, DBP yöneticileri ve özgür basın çalışanlarının yanı sıra binlerce yurttaş katıldı. YPG'li Aydemir ve Dündar'ın fotoğrafları ve YPG flamalarının taşındığı yürüyüşün ardından YPG'lilerin cenazeleri dua ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra konuşan MEYA-DER Eşbaşkanı Mehmet Yaşar, yaşamlarını yitiren YPG'lilerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunarak, Kürt halkı için yaşamlarını feda eden kahramanların mücadelelerine sahip çıkacaklarını belirtti.
Ardından konuşan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek ise, tarihi günlerden geçtiklerini ve Kürdistan'ın 4 parçasında Kürt halkının direndiğini belirterek, DAİŞ çetelerinin amaçlarına ulaşamayacaklarını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından yurttaşlar mezarlıktan ayrılırken, taziyeler Lice Dercımtililer Taziye Evi'nde kabul edilmeye başlandı.

i-2-712.jpg

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri