• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

SURİYE SINIRDAKİ HENDEK KAZMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Mardin’in Nusaybin İlçesi ile hemen karşısında bulunan Suriye’nin Kamışlı kenti arasındaki sınır bölgesinin Türk askerleri tarafından hendek kazma çalışmaları devam ediyor.
2015-06-29, 09:12:44
Okunma: 330
0 Yorum
resim

İş makineleri tarafından hendek kazma çalışmaları sürürken, Karakola Radar ve 2 obüs tankın namlularda Kamışlı kentine çevrilmiş.

Suriye'nin Kamışlı kentinin hemen karşısında bulunan Nusaybin İlçesi doğusundaki mayınlı sınır bölgesinde Türk askerleri tarafından hendek kazma çalışmaları devam ediyor. Nusaybin ile Şırnak Cizre arasında bulunan ve daha önce yapılan ancak açılmayan yeni Nusaybin Sınır Kapısına doğru başlanan hendek kazma çalışmaları iş makineleri eşliğinde sürüyor. İki metre genişliğinde ve 3 metre derinliğindeki hendek bugüne kadar yaklaşık 500 metre uzunluğunda kazıldı.Hendek kazma çalışmaları devam ederken, Demirtepe sınır karakoluna Radar ve 2 obüs uzun menzili top namlularında Suriye’ye çevrilmiş. Hendeğin, Suriye'deki is savaş yüzünden güvenlik amaçlı kazıldığı ve yasa dışı geçişlerin önlenmesinin de önüne geçmek olduğu öğrenildi.

Nusaybin batısında ve Kamışlı arasına Şubat ayında Kızıltepe İlçesi yönüne yine hendek kazılmıştı. Yine 2 metre genişlik ve 3 metre derinliği olan hendek yaklaşık 1 kilometreyi bulmuştu

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri