• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Dargeçit’te seçim coşkuyla kutlandı

MARDİN ( DİHA)- Dargeçit’te , HDP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen şölene onbinlerce yurttaşın katılımla seçim zaferi coşkuyla kutlandı.
2015-06-09, 13:44:54
Okunma: 819
0 Yorum
resim

Mardin Dargeçit ( Kerboran ) ilçesinde, HDP ilçe teÅŸkilatı tarafından düzenlenen ÅŸölene onbinlerce yurttaşın katılımla seçim zaferi coÅŸkuyla kutlandı. Kutlama öncesinde özgürlük parkında bir araya gelen ve oluÅŸturdukları yüzlerce araçlık konvoy ile kent merkezi turlandı. Ardındantekrar konvoy ÅŸeklinde seçim zaferin kutlama alanı olan ilçe otogarına geldiler.onbinlerce yurttaşın yanı sıra Dargeçit Belediye EÅŸbaÅŸkanı Zeynep Sipçik, HDP-DBP ilçe yöneticileri , Barış Anneleri , seçim koordinasyonu, STÖ temsilcileri ve KJA aktivistleri katıldı. Kutlama alanına Alanda PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK, YPG ve kırmızı, yeÅŸil ve saırı flamalar taşınırken, sık “Bijî Serok Apo”, “Barajları yıktık, yüzmeye geldik”. “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bijî berxwedana Kobanê” ve “Bizler HDP bizler meclise” sloganları atıldı. Renga renk süslenen alanda toplanan binler çalınan ÅŸarkılar eÅŸliÄŸinde çekilen halaylar ve zılgıtlarla kutlamalara baÅŸladı. Alanın etrafındaki damlarda havai fiÅŸekler atıldı.

Kutlama, demokrasi mücadelesinde ve geçtiÄŸimiz Cuma günü Amed mitinginde gerçekleÅŸtirilen bombalı saldırılarda yaÅŸamını yitirenler anısına saygı duruÅŸu ile baÅŸladı. Büyük bir sevinç ve heyecanla kitleyi selamlayan HDP Ä°lçe EÅŸbaÅŸkanı Yasin Turan, seçimdeki onurlu baÅŸarıdan dolayı tüm Dargeçit’in köy ve Mahalle yurttaÅŸlarını kutladığını belirtti. Turan, ‘’Buradan çıkarttığımız seçim zaferini Ä°mralı’da olan Önderimiz sayın Abdullah Öcalan’a gönderiyoruz. GeçmiÅŸ yıllarda olduÄŸu ÅŸimdi de Malazgirt, Çanakkale gibi ülkemizin ÅŸerhlerini kurtaran ve bu seçimler HDP projesi ile halkların kardeÅŸliÄŸini bir araya getiren baÅŸ mimar Önder Abdullah Öcalan’dır. Seçim zaferi ile aynı zamanda kobane , ÅŸengal , ÅŸehitlerimize ve siyasi tutsaklarımıza sahip çıktık. Aramızda memur ve öÄŸretmen olan Türk kardeÅŸlerimize de barış ve özgürlük için Türk bayrakları ile mitinglerimize katılarak destek verenlere teÅŸekkür ediyoruz. Kürt kardeÅŸlerinizin bayrakla deÄŸil sistamle sorunu var. Yıllarca bizleri birbirimize düÅŸman etmek için çabaladılar. Ama tüm halklar artık uyanmış ve artık doÄŸru tercih yapmaktadır. Tıpkı 7 Haziran seçimlerindeki zafer gibi. Ilısu barajında çalışan arkadaÅŸlarında aramızda olduÄŸunu biliyoruz. Artık sizde tepkinizi koyun. Toprağınıza, suyunuza ve kültürünüze sahip çıkın’’ dedi.

Kutlama, Koma Evin ve Ayçan kobanê sanatçıların ezgileri eÅŸliÄŸinde çekilen halaylarla gece geç saatlerine kadar devam etti.

 

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri