• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Kadınlar ’kedi ve hırsızlara’ karşı sandık nöbetinde!

MÊRDÎN - Sabahın erken saatlerinde itibaren büyük bir heyecanla yollara düşerek oyunu kullanan kadınlar, sandık başında ayrılmıyor. "Kedi ve hırsızlara karşı oyumuza sahip çıkacağız" diyen kadınlar, oy sayımı bitene kadar san
2015-06-07, 11:31:08
Okunma: 531
0 Yorum
resim

Mardin'in Dargeçit (Kerboran) ilçesinde kadınlar, oy vermeye en erken kadınlar gitti. Sabahın erken saatlerinde okullarda oy kullanacakları sandıkların başına geçen kadınlar, oylarını kullandıktan sonra sandıklarını terk etmeyerek kedi ve hırsızlara karşı nöbet tutuyor. Barış, demokrasi ve özgür yaÅŸam talebi ile oy kullanan kadınlar oy kullandıktan sonra sandık başından zafer iÅŸareti yaparak ayrıldı.

'Darbe anayasasını HDP değiştirecek'

Seçmenlerden Hatice Ergin, "Ben oyumu her zaman demokrasi ve barıştan yana kullandım. Darbe anayasasını deÄŸiÅŸtirerek insan haklarını gözeten ve ayırım yapmayan bir anayasa oluÅŸturulmasıdır. Bende buradan kadınlara seslenmek istiyorum, eÄŸer akan kanların durmasını istiyorsanız oyunuzu doÄŸru yere kullanın" dedi.

'Son kullanım tarihleri 7 Haziran'

Oyunu kullandıktan sonra sandığın başını terk etmeyen ve oyuna sahip çıkan Hamdiye Ay, sandıklarda yapılabilecek olası hırsızlık ve yolsuzluklara karşı oy sandığını gözetlerken "Barışı ve kardeÅŸliÄŸi saÄŸlayacak tek partiye verdim oyumu. Seçim çalışmalarında herkes açıkça gördü ki tüm saldırı, katliam giriÅŸimleri ve baskılara raÄŸmen Kürtler iradesini koruyor. SaÄŸduyulu davranarak olası savaÅŸ ve iç karışıklıkların önüne geçtiler. Zalimlerin son kullanım tarihi bu gün yanı 4 Haziran'dır" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Oy vermek için Ä°zmir'den geldi

Oyunu kullanmak için Ä°zmir'den gelen üniversite öÄŸrencisi Asime Akyol, "Yeter ki barış saÄŸlansın ve kan akmasın gerekirse oy kullanmak için dünyanın öbür ucundan yürüyerek gelirim. Barış ve demokrasi için oyumu kendime verdim. Herkesi de doÄŸru oy vermeye çağırıyorum" diye kaydetti.

'Çocuklarıma barışı miras bıraktım'

60 yaşında oy kullanmaya gelen ve sandık başında nöbette olan Nefiye AÅŸkan ise "Oyumu kendime verdim. Biz yaÅŸlılar ölüm, kan, gözyaşı, özlem ve iÅŸkence gördük, bizler yeterince acı çektik. Benim küçük torunlarım var, onlar benim yaÅŸadıklarımı yaÅŸasın istemiyorum. Bu yüzden Türkiye'ye barış ve huzurun gelmesi gerekiyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin ölmemesi için oyumu barışa verdim ve onlara mirasım barış olacak" dedi.

 

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri