• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Barajı yıkmak için yola çıkanlar memleketlerine vardı

MARDİN ( DİHA)- kent dışından "Barajı aşmak için bir damla olmaya gidiyoruz" şiarıyla oylarını kullanmak için yola çıkan 200 kişilik HDP’li seçmen grubu Memleketleri olan Mardin’in Dargeçit ( Kerboran ) ilçesine geldi.
2015-06-06, 15:57:51
Okunma: 702
0 Yorum
resim


"Biz'ler barış ve kardeşlik umutlarımızı yitirmeyeceğiz"

Ä°stanbul, Konya, Ayvalık ve Isparta’da okuyan öÄŸrenciler "Barajı aÅŸmak için bir damla olmaya gidiyoruz" ÅŸiarıyla oylarını kullanmak için yola çıkan 200 kiÅŸilik HDP’li seçmen grubu Memleketleri olan Mardin’in Dargeçit ( Kerboran ) ilçesine geldi. Karşılamaya HDP-DBP ilçe yöneticileri, Dargeçit Belediye EÅŸbaÅŸkanı Zeynep Sipçik, KJA üyeleri ve çok sayıda yurttaÅŸ katıldı. HDP’li seçmenleri, Ä°lçenin giriÅŸindeki Sümer durağında görkemli bir ÅŸekilde karşılandı. Yüzlerce araçlık konvoy ile ilçe merkezi turlandı. Ä°lçe merkezindeki konvoy turu ile adeta 7 Haziranda HDP’nin zafer kutlaması görüntüleri yaÅŸandı. Ardından konvoy HDP seçim bürosunda son buldu. Seçim bürosu önünde bekleyen yurttaÅŸlar , gelen öÄŸrencileri Zılgıt ve sloganlar karşıladı.

Dargeçit’te, HDP’ye yönelik bombalı saldırı kınandı.

HDP'nin Diyarbakır mitingine yapılan bombalı saldırı, Mardin'in Dargeçit ( Kerboran ) ilçesinde yüzlerce yurttaşın katılımıyla yapılan açıklama ile protesto edildi. HDP Seçim bürosu önünde yapılan açıklamaya HDP-DBP ilçe yöneticileri,Dargeçit Belediye EÅŸbaÅŸkanı Zeynep Sipçik, Barış Anneleri, KJA üyeleri ve yüzlerce yurttaÅŸ katıldı.

Saldırıda yaÅŸamını yitiren yurttaÅŸlar için yapılan saygı duruÅŸunun ardından konuÅŸan HDP Ä°lçe EÅŸbaÅŸkanı Yasin Turan, Türkiye ve Kürdistan’da yakaladığımız barış ortamının maalesef bir seçime kurban edilmek istenmesine dikkat çekerek gerilimi artırmak ve kan dökerek seçim hilelerine yapılmak istenmektedir. Turan yaptığı açıklamada ÅŸunları kaydetti: ‘’Halkların Demokratik Partisi ve Milletvekili adayları Yeni YaÅŸamı kurmak için yaklaşık 2 aydır seçim çalışmalarını yürütüyor. Barış, Demokrasi ve özgürlük kelimelerini ağızlarından düÅŸürmeyen HDP’ye her gün farklı il ve ilçelerde seçim bürolarına ve mitinge katılan yurttaÅŸlara ırkçı saldırılar artmaktadır. Son zamanlarda Bingöl’de HDP seçim anons aracına yapılan silahlı saldırı sonucu ÅŸoförü Hamdullah ÖÄŸe yaÅŸamını yitirdi. HDP Erzurum Mitingine katılan yurttaÅŸlara ırkçı saldırılar gerçekleÅŸirken AKP polisleri sadece seyrediyordu. Ve en son olarak dün HDP Amed mitinginden tam HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanımız Sayın Selahattin DemirtaÅŸ’ın konuÅŸmaya baÅŸlayacağı zaman aynı anda 2 farklı noktalarda bombalı saldırı olayı gerçekleÅŸti. 200’e yakın da seçim büromuza taÅŸlı,sopalı ,bombalı ve silahlı saldırılar yapıldı. Ama Barışa sevdalı bu halk asla bu kirli ve provokasyon oyunlarına gelmedi. Buradan bir kez daha Amed’teki bombalı saldırı da yaÅŸamını yitiren yoldaÅŸlara Allahtan Rahmet , yaralı yoldaÅŸlarımıza da acil ÅŸifalar diliyoruz. Seçime ve HDP’nin zaferine saatlere kala tüm halkımızın aynı derecede saÄŸduyulu davranmasını istiyoruz. AKP ve FaÅŸizmi sandıklarda boÄŸacağız. Asıl bombayı Yarın HDP sandıklar açıldığında patlatacaktır. Ampulü Söndür, GüneÅŸ DoÄŸmak üzere .Barış ve Özgürlük bizi bekliyor ’’ dedi. sık sık '' Biji serok APO'' ve '' Åžehid namirin'' sloganları atıldı.

Daha sonra konuÅŸan Dargeçit Belediye EÅŸbaÅŸkanı Zeynep Sipçik, Dün Diyarbakır mitinge yapılan bombalı saldırı sonucu yaÅŸamını yitiren , bacakları ve ellerini kaybeden yoldaÅŸlarımızın hesabını yarın sandıkta soracaklarına belirterek, sandık sonuçları ardında AKP ezilecek ve bu topraklarda faÅŸizmde son bulacaktır. HDP ile Barış ve kardeÅŸlik tohumları yeniden filizleneceÄŸini söyledi.

Kitle sık sık ‘’Amed yalnız deÄŸildir’’ , ‘‘Direne direne kazanacağız’’ ve ‘’Baskılar bizi yıldıramaz’’ sloganlarını atarak, olaysız bir ÅŸekilde dağıldı.

 

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
EN ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri