• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

’Neden zafer işareti yaptın?’

MARDİN ( DİHA) - Mardin’in Dargeçit ( Kerboran ) ilçesinde düzenlenen şölende katılan iki yurttaş hakkında "zafer işareti yaptığı ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterini açtığı" gerekçesiyle soruşturma başlatıl
2015-05-28, 17:14:10
Okunma: 1453
0 Yorum
resim
Mardin'in Dargeçit (Kerboran) ilçesine baÄŸlı Kılavuz köyünde HDP'nin düzenlediÄŸi ÅŸölene katılan F.E. ve M.E. adlı yurttaÅŸlar hakkında "zafer iÅŸareti yaptığı ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterini açtığı" gerekçesiyle soruÅŸturma açıldı. Dargeçit Savcılığı'nın baÅŸlattığı soruÅŸturma kapsamında F.E., M.E. ifadeye çaÄŸrıldı. Ä°ki yurttaÅŸ, Kılavuz Jandarma Karakol Komutanlığı'na giderek ifade verdi. Ä°ki yurttaÅŸ, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Karakolda F.E., M.E. isimli yurttaÅŸlara, "Neden zafer iÅŸareti yaptın? Neden Öcalan posteri açtın?" ÅŸeklinde sorular soruldu.
Bunu duyan HDP-DBP ilçe EÅŸbaÅŸkanları, kılavuz karakoluna gitti. HDP Ä°lçe EÅŸbaÅŸkanı Yasin Turan, seçim çalışmaları kapsamında bu ÅŸöleni partimizin düzenlediÄŸine dikkat çekerek, bir sorun varsa sizin muhatabınız biziz mazlum halkın huzurunu bozmaya hakkınız olmadığını söyledi. Karakol komutanı ise, Savcılık talimatı üzerine iÅŸini yaptıklarını belirtti.
Daha sonra açıklama yapan HDP Ä°lçe EÅŸbaÅŸkanı Yasin Turan, seçime sayılı günler kala yine kirli oyunlar ve provokasyonlar peÅŸinde olduklarını kaydetti. Turan, Hükümet gözaltı, ifadeye çağırma ve tutuklama ile bir algı operasyonu oluÅŸturmak istiyor. Ama unuttukları bir ÅŸey var , Kürt halkının bu saatten sonra korkacağı bir hamle kalmamıştır. Öcalan’ın posteri kanuna aykırı ise gidin kendisi ile görüÅŸen devlet yetkilileri hakkında soruÅŸma açın. HDP yükseldikçe AKP’nin de tansiyonu yükseliyor. Bizler mitingde ÅŸölende yaparız. BaÅŸtan söyledik halkımız nerede biz orada olduÄŸunu söyledi.
Açıklama ardında HDP ilçe EÅŸbaÅŸkanı Yasin Turan ve DBP ilçe EÅŸbaÅŸkanı Hatice Gevcan Kılavuz mahallesinde oturan F.E ve M.E adındaki yurttaÅŸları ziyaret ederek, gözaltı süresinde herhangi bir hakaret veya darp giriÅŸimi olup olmadığını sordu. Herhangi bir olumsuz ÅŸey olmadığını belirten yurttaÅŸlara geçmiÅŸ olsun dileklerini iletip köyden ayrıldılar.
Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri