• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Sümer Köyünde şölen düzenlendi

MARDİN ( DİHA)- Dargeçit’te, HDP seçim komisyonu üyeleri tarafından Sümer ( Deywan ) köyünde şölen düzenlendi.
2015-05-26, 20:39:00
Okunma: 3514
0 Yorum
resim
Mardin Dargeçit ( Kerboran ) ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında, HDP seçim komisyonu üyeleri tarafından Sümer ( Deywan ) köyünde ÅŸölen düzenlendi. Åžölen etkinliÄŸine HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Dargeçit Belediye EÅŸbaÅŸkanı Zeynep Sipçik, DBP-HDP yöneticileri, barış Anneleri, KJA üyeleri ve onlarca yurttaÅŸ katıldı. 1 dakikalık saygı duruÅŸu ardında Dargeçit Belediye EÅŸbaÅŸkanı Zeynep Sipçik ve HDP-DBP ilçe EÅŸbaÅŸkanları , bu ÅŸölen 8 Haziranın kutlamasıdır. Tüm halkımız kendi renkleri ile alanı doldurup seçim zaferinin baÅŸarısı için tek yürek olduÄŸunu belirterek kısa bir konuÅŸma yaptılar. Kitle sık sık ‘’ Bizler HDP , Bizler Meclise’’ ,’’ Åžehid namirin’’ ve ‘’ Biji Serok Apo’’ sloganlarını attı.
‘ HDP projesinde bütün halklar ve inançlar var ‘
Daha sonra konuÅŸan HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise, Deywan halkı coÅŸkulu ve kendi renkleriyle alanı doldurarak çoktan kararını verdiÄŸini söyledi. YenileceÄŸini anlayan ErdoÄŸan yüce kitabımızı kur’an-ı Kerim eline alarak sömürmeye çalıştığına deÄŸinen Aslan ‘’ sığınacak bir ÅŸey bulmayan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan kur’an-ı Kerimi kendine kalkan yapıyor’’ dedi. Halbuki ErdoÄŸan taşıdığı kur’an-ı Keriminde çalmayacaksın dediÄŸine dikkat çeken Aslan, o yüce kitabımızda kanda dökmeyeceksin ve adaletli davranacaksın sözleriyle CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a bilgilendirmede bulundu.
Aslan, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan kur’an-ı Kerimi eline alıyor ama emirlerine uymayarak tersini yapıyor. Halkımız artık bunu görüyor. Dini sömüren zihniyete 7 Haziranda güzel cevap verecektir. Her gün 1 dakikalık ampul söndürme eylemini baÅŸlattık. Bunu seçim gününe kadar devam ederek 7 Haziran gecesi ErdoÄŸan Sarayındaki trafosunu patlatacağız. Yanı başımızda Baraj ve HES’ler yapılıyor ama halkımızı elektriksiz bırakılıyor. Geçen seçimlerde trafolara kedi sandıklara fare girdi oynadılar. Ama aslan gençlerimiz ve kadınlarımız bu seçimde onlara göz açtırmayacaktır. HDP projesinde bütün halklar ve inançlar var. Bu projenin hayata geçmesine katkı sunan baÅŸta kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan ve Kürt özgürlük hareketine teÅŸekkür ettiklerini ifade etti.
Åžölen, koma Ferhat ve Aycan sanatçıların ezgileri eÅŸliÄŸinde çekilen halaylarla son buldu.
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri