• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Dargeçit’in Ilısu Köyünde Şölen Yapıldı

MARDİN ( DİHA)- Dargeçit ilçesine bağlıIlısu ( Germaw ) köyünde HDP-DBP ilçe yöneticileri tarafından seçim çalışmaları kapsamında şölen düzenlendi.
2015-05-20, 08:32:20
Okunma: 418
0 Yorum
resim

Åžölene Ilısu Anadolu ilk öÄŸretim okulu bahçesinde bir arayan onlarca yurttaşın yanısıra, HDP-DBP ilçe eÅŸbaÅŸkanları, Belediye meclis üyeleri ve KJA üyeleri katıldı. Saygı duruÅŸu ardında konuÅŸan HDP ilçe EÅŸbaÅŸkanıYasin Turan, önümüzdeki 7 Haziran seçiminin önemli olduÄŸunu ve bu süre zarfında halkımızla birlikte hem ÅŸölen hem de toplantılar yaparak bir çalışma içinde olmak gerektiÄŸini söyledi. Turan, ılısu köyündeki halkımıza olan güvenimiz bundan önceki seçimlerdeki oy oranınıbiliyoruz. Ama yine szileri ziyaret etmek boynumuzun borcudur. Hem ılısu barajınıhem de % 10 barajınıbirlikte çalışarak aÅŸacaklarınıdile getirdi.Kitle sık sık ‘’ Biji Serok Apo’’, ‘’ Biji Berxwedana Kobanê ‘’ ve ‘’ oylar namustur, Namus satılmaz’’ sloganları atıldı.

Daha sonra KJA Aktivisti Gülser Yüzal ise, tüm ılısu köye bu alanı doldurduÄŸuna göre çoktan kararınıverdiÄŸinin altınıçizdi. Yüzal, Köy giriÅŸine geldiÄŸimde dört tarafıkarakol olan bir köyde nefessinizin kısıtlanmak istendiÄŸini biliyoruz. 7 Haziran seçim günüde ılısu köyühalkıkendi rengi ve kimliÄŸi ile kararınıvererek tepelerdeki karakolda olanlarda en büyük cevabıvererek nefeslerini kısacaktır. Sistemin bizleri parçaladığıparçalarıseçimlerde birleÅŸtirip Kürdistan topraklarınıözgürleÅŸtireceÄŸiz. Yapımıdevam eden ılısu barajıkültürümüzü, tarihimizi, tarlalarımızıve köylerimizi yok etme haklarıyoktur. Birlikte güçlenerek Seçimlerde zaferle çıkarsak CumhurbaÅŸkanıErdoÄŸan’ın devirdiÄŸi müzakere masasına mecbur oturacak ve barışsüreci devam edecektir. Birlikte gücümüzügösterip Kürdistan kimliÄŸimiz, kültürümüz,dilimiz ve toprağımızdır. 8 Haziranda tekrar bu alanlarda zafer kutlamak umudu ile özgür yarınlara diyerek konuÅŸmasınıbitirdi.
Åžölen, sanatçıların ezgiler eÅŸliÄŸinde çekilen halaylarla gece geçsaatlerine kadar devam etti.

 

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri