• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

Önder’den Erdoğan’a yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemleriyle gittikçe çıkmaza giren "çözüm süreci"ne ilişkin İmralı Heyeti yarın saat 11.00’de açıklamalarda bulunacak.
2015-04-29, 14:15:52
Okunma: 307
0 Yorum
resim

ANKARA - İmralı Heyeti, yarın saat 11.00'de HDP'nin Meclis'teki odasında "çözüm süreci" ile ilgili gelinen aşama ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemlerine ilişkin açıklama yapması bekleniyor. Sürecin tıkandığını belirten İmralı heyetinin son dönemlerde yaşanan gelişmelerin "çözüm süreci"ne yönelik oluşturduğu tehlikeye ve yol açtığı tahribatlara dikkat çekmesi bekleniyor. 

'Tarihi Dolmabahçe Mutabakatı bu masada sağlandı'

İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözüm sürecine atıfla yaptığı "Kürt sorunu demek ayrımcılıktır, karşı karşıya oturulan bir masa olması devletin çöktüğü anlamına gelir" açıklamasına tepki gösterdi. Önder, "İmralı Müzakere Heyeti Sözcüsü sıfatıyla söylüyorum ki ortada bir masa var. O masa da yaklaşık üç ay önce kuruldu. İki tarafına oturan insanlar var ve defalarca bu masada taraflar olarak toplantı yapıldı. Tarihi Dolmabahçe Mutabakatı da bu masada sağlandı. Bu masanın adı 'Barış ve Demokratik Çözüm Masası'dır. Bu masa Ortadoğu'da sistemler teker teker çökerken ülkemizin birliğini, demokrasisini ve geleceğini teminat altına almaya dönük en önemli demokratik hamlelerdendi" dedi.

'Tıkanıklığın ayrıntılarını açıklayacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "HDP illegal yollarla işimizi sıkıntıya soktu" vurgusunu da cevaplandıran Önder, "Sayın Cumhurbaşkanı bir konuda gerçeği dile getiriyor. HDP Müzakere Heyeti olarak süreç başladığı günden bugüne üç kez illegal yol ve yöntemlere başvurduk. Bütün bunları ve çözüm sürecinde geldiğimiz aşamayı, yaşanan tıkanıklığı yarın Saat 11'de yapacağı basın açıklamasıyla ayrıntılı olarak bütün kamuoyuyla paylayacağız" diye konuştu. Önder, yarın kapsamlı değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri