• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

KCK’DEN HASEKÊ AÇIKLAMASI

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 20 Mart gecesi Hasekê’de Newroz bayramını kutlayan halka yönelik DAİŞ tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırılar ile ilgili yazılı açıklama yaptı.
2015-03-23, 11:38:05
Okunma: 259
0 Yorum
resim

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Hasekê saldırılarını kınayarak, "Rojava devriminin ve halkların düşmanı olan güçler çok iyi bilmelidirler ki, yaptıkları saldırı ve katliamların hesabını misliyle ödeyeceklerdir" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 20 Mart gecesi Hasekê'de Newroz bayramını kutlayan halka yönelik DAİŞ tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırılar ile ilgili yazılı açıklama yaptı. KCK, vahşi katliamı nefretle kınadı. "Kobanê ve Şengal'de halkımızın direnişi ve YPG-YPJ güçleri karşısında tarihsel yenilgi alan DAİŞ faşizmi, Kürdistan'dan temizleninceye dek mücadelemiz sürecektir. DAİŞ faşistleri sadece Kürdistan'da değil, oldukları her yerde mücadelemizin hedefidirler. Arkasındaki güçler kim olursa olsun hiçbir güç DAİŞ faşizminin yeryüzünde silinmesine engel olamayacaktır" denilen KCK açıklamasında, hiçbir saldırı ve katliam halkın direniş iradesini kıramayacağı, aksine bu saldırılar karşında savaşan halk gerçeğine ulaşılarak direnişin daha da yükseltileceği vurgulandı.

'Ortak mücadele bir zorunluluk olmuştur'

Ortadoğu'nun demokratikleşmesi, tüm inançların ve kimliklerin özgürlüğü için hiçbir dönemle kıyaslanmayacak kadar bugün ortak bir mücadelenin zorunluluk haline geldiğini belirten KCK, "Demokratik ulus perspektifiyle tüm halkların özgürlüğü ve Ortadoğu'nun demokratikleşmesi için bu zorunludur. Rojava bugün bu direnişin öncülüğünü yapmaktadır. Bölgenin demokratikleşmesini, halkların demokratik ve özgür yaşamını istemeyen statükocu ulus devletçi güçlerin ve uluslararası hegemonik politikaların DAİŞ faşizmi gibi insanlığın başına bela olan örgütlerin ortaya çıkmasındaki rolü büyüktür. Bu güçler politikalarını değiştirip halklara ve insanlığa daha fazla acı çektirmenin zalimliğinden vazgeçmelidirler" dedi.

Tüm demokrasi ve özgürlük mücadelesi güçlerini statükocu politikalara ve DAİŞ faşizminin saldırılarına karşı Kürt halkıyla birlikte bir kez daha mücadele birliğine çağıran KCK Eşbaşkanlığı, "Rojava'daki direnişi selamlarken, Hasekê katliamının hesabının mutlaka sorulacağını belirtiyoruz" diye kaydetti.

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri