• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

ADIM ADIM DİYARBAKIR’A

Cizre’den 6 gün önce yola çıkan "Öcalan’a özgürlük" yürüyüşü korteji, sağanak yağmur altında akşam saatlerinde Diyarbakır il sınırına ulaştı.
2015-03-20, 10:43:48
Okunma: 459
0 Yorum
resim

Şırnak'ın Cizre ilçesinde startı verilen "Öcalan'a özgürlük" yürüyüşü 6'ncı gününde Diyarbakır il sınırına ulaştı. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, HDP ve DBP il eş başkanları, belediye eş başkanlarının da aralarında olduğu yürüyüşçüler, günün ilk ışıklarıyla birlikte Mardin'e bağlı Axreşkê köyünden yola koyuldu ve gün içerisinde saatlerce sağanak yağmur altında yürüdü. Soğuk havanın etkisiyle zor bir gün geçiren yürüyüşçüler, tüm zorluklara rağmen coşkusundan bir şey kaybetmedi. Bugünkü yürüyüş güzergahında Mazıdağı yol ayrımına ulaşan kortej, Derik ve Mazıdağı ilçelerinden gelen çok sayıda yurttaş tarafından alkışlarla karşılandı. Karşılama üzerine yol ayrımında kısa bir mola veren korteje, Derik ve Mazıdağı ilçelerinden 50 yeni yürüyüşçü katıldı.

Yeni yürüyüşçülerle sayıları yaklaşık 2 bini bulan kortej, daha sonra sağanak yağmurun altında yürüyüşünü sürdürdü. Bugün 37 kilometre yol kat eden yürüyüşçüler, akşam saatlerinde Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Aşağı konak (Xanikajer) köyüne ulaştı. Geceyi köye iki kilometre uzaklıkta bulunan benzin istasyonunda geçirecek olan yürüyüşçüler, yarın günün ilk ışıklarında tekrardan yola çıkacak.

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri