• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

CUDİ ETEKLERİNDE NEWROZ ÇOŞKUSU

Şırnak halkı Newroz ateşini yakarken, halkın özgürlük ve direniş sloganları ise Cudi ve Gabar dağlarında yankılanıyor.
2015-03-19, 13:45:36
Okunma: 463
0 Yorum
resim

Şırnak merkezde bugün halk, 1990'lı yılların serhildan ruhuyla Newroz'u kutlamanın heyecanıyla uyandı. Sabah erken saatlerinde evde tüm hazırlıklarını tamamlayıp rengarenk kıyafetlerini giyen Şırnak halkı, Bahçelievler Mahallesi'ndeki Cudi ve Gabar dağlarının tam karşısında bulunan Newroz Alanı'na akın etmeye başladı. Sabah saatlerinden itibaren Newroz alanı etrafında yoğun önlem alan polisler, alana girmek isteyen yurttaşları tek tek aramadan geçirdi.
Newroz alanı ise sarı, kırmızı ve yeşil balonlarla süslendi. Alanda kurulan sahneye, "Êdî bes e Öcalan'a özgürlük" yazılı pankart asılırken, programın başlamasına saatler kala alanı dolduran binlerce kişi, davul ve zurna eşliğinde halaya durdu. Çekilen halaylara, kadınların yöresel kıyafetleri ile erkeklerin de "Leşkeri" adı verilen elbiseleriyle katılması alanda renkli görüntüler oluşturdu.

Newroz programı, Koma Tîrêjên Rojê Çocuk Korosu'nun "Ey Reqip" marşı eşliğinde yapılan saygı duruşuyla başlarken, ardından sahne alan Koma Tîrejên Rojê, Koma Besta ve Nurcan Değirmenci'nin direniş ve özgürlük ezgileriyle halkın coşkusu büyüdü.

Helikopterler uçuş yapıyor

Şırnak halkı, büyük bir coşku ile Newroz ateşini yakarken, kitlenin halaylar esnasında attığı "Biji Serok Apo" ve "Şehit namirin" sloganları ile PKK Lideri Abdullah Öcalan'a özgürlük sloganları, Cudi ve Gabar dağlarında yankılandı. Halkın, ellerinde YPG, bayrakları ve PKK Lideri Abullah Öcalan'ın posterleriyle halay çektiği alan üzerinde ise kobra tipi helikopterlerin uçuş yapması ise dikkat çekti.

 

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri