• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

DAİŞ ÜYESİ BİR KİŞİ TUTUKLANDI

Hassa ilçesinde önceki gün yol kontrolü yapan askerler tarafından yakalanan ve DAİŞ üyesi olduğu belirtilen Suriye uyruklu bir kişi tutuklandı.
2015-03-04, 12:02:44
Okunma: 307
0 Yorum
resim

Hassa ilçesinde önceki gün yol kontrolü yapan askerler tarafından yakalanan ve DAİŞ üyesi olduğu belirtilen Suriye uyruklu Mahmut İsmail isimli şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Hatay'ın Hassa ilçesinde önceki gün yol kontrolü yapıldığı esnada bir minibüsü durduran askerlerin hareketlerinden şüphelendiği Suriye uyruklu Mahmut İsmail isimli şahsı, gözaltına aldı. İsmail'in üzerinden kimlik çıkmazken, çantasından yapılan aramada kalaşnikof tüfek, şarjör, 30 mermi, termal silah dürbünü, yaklaşık 30 bin TL ile 20 bin Suriye lirası ele geçirildi. İsmail'in karakolda verdiği ifadesinde ise, DAİŞ üyesi olduğu ve örgütten kaçtığını, örgüte yakalanmamak için önce Kilis'in Elbeyli ilçesinden Türkiye'ye kaçak yoldan giriş yaptığını, DAİŞ'in kontrolünde olmayan Hatay'ın Reyhanlı ilçesi üzerinden ise Suriye'ye giriş yapacağını söylediği belirtildi. 

Karakoldaki işlemlerinin ardından Hatay Adliyesi'ne sevk edilen ve savcılık ifadesinden sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen İsmail, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Hatay Cezaevi'ne gönderildi.

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri