• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE BİRİMİ 2015 YILINA HAZIR OLDUKLARINI AKTARDI

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 2014 çalışma raporlarını açıkladı. Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Bayram Kayık, 2015 yılı içinde itfaiye biriminin daha güçlü kılınması noktasında ki hedeflerini açıklay
2015-03-03, 12:33:45
Okunma: 225
0 Yorum
resim

Mardin'in büyükşehir olması ve kurumsallaşmaya gitmesi ile birlikte bizler yaşanan bu eksikliklere kısmi olarak son verdik.2015 yılında da güçlendireceğimiz itfaiye birimi ile yaşanacak kazaları ve olayları daha hızlı bir şekilde önlemek için çalışmalara başladık" dedi.

 2014 çalışma raporlarını açıklayan Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Bayram Kayık, 2015 yılında Büyükşehir İtfaiye birimi olarak daha güçlü başlayacaklarını söyledi. Mardin'in büyükşehir olmadan önce itfaiye birimlerinde ciddi eksiklikler yaşandığına da dikkat çeken Kayık, yaşanan eksikliklerin kısmi olarak giderildiğini aktardı.

"İtfaiye adeta asli görevinin dışına çıkmıştı"

İtfaiye birimde daha önce ciddi anlamda araç,gereç, personel eksikliğinin yaşandığına vurgu yapan Kayık, "İtfaiye sadece isim olarak vardı. Asli görevinin dışında hemen hemen her görevi yapıyordu. Özele dayalı işlere koşturuluyordu.Mardin'de çıkan yangınların çoğuna Kızıltepe itfaiye birimi müdahale ediyordu. Bunun yanı sıra Nusaybin'de itfaiye birimi daha iyiydi. Ama Mardin merkez olmak üzere diğer ilçelerde adeta itfaiye yok idi. Gelişi güzel vardiyaların yanı sıra doğru bir nöbet çizelgesi, itfaiye giysisi, araç yoktu. Bizlerde ilk önce var olan sitemi kaldırarak vardiya sitemini ve nöbet çizelgesini düzelttik. Bunun yanı sıra Kızıltepe, Nusaybin ve Mardin'de ki eğitimli arkadaşlarımızı merkeze çekerek diğer personellere eğitim verdik" şeklinde konuştu. Kayık, büyükşehir belediyesinin kurulması ile birlikte yapılan devir tasfiyede ilçelerden gelen itfaiye araçlarının bir kısmının olmayan ilçeler gönderildiğini aktararak Mardin merkezde yaşanan personel eksikliğinin de giderildiğini söyledi.

"2015 yılı içinde itfaiye eğitim merkezi açacağız"

Daha önce hiçbir şekilde Mardin bölgesinde itfaiye personellerine eğitim verilmediğini belirten Kayık, 2015 yılı hedefleri arasında Artuklu istasyonunda bir itfaiye eğitim merkezi açmayı düşündüklerini ifade etti. Kayık, böylece kendi personellerinin yanı sıra kurumlardan gelen talepler üzerine açtıkları yerde eğitim vereceklerini vurguladı.  Mevcut personellerin geçtikleri eğitim sonrası işe başladıklarını kaydeden Kayık, "Bize verilen personelleri bir haftalık eğitimden geçtiler. Ama süreklilik kazanması için tüm personellerin eğitimden geçmesi gerekir. Bu doğrultuda bir program dahilinde ilçelerde bulunan tüm arkadaşlarımıza eğitim vermeyi düşünüyoruz" dedi.

"Yeni hizmet binası yapılmaktadır"

Kayık, büyükşehir itfaiye olarak yurttaşların taleplerine cevap verebilmek ve yaşanacak olaylara en kısa sürede müdahale etmek için çalışmalarına hız verdiğini aktardı. Yapılacak çalışmalar arasında Kayık, "Bildiğiniz gibi belediye de itfaiye araçlarının park edilebileceği bir park yoktu. Bu durumda araçlar kışın dondukları için çalışmadıkları gibi yazında tozdan dolayı devamlı arızalanıyorlardı. Bu anlamda Artuklu'da yeni bir binanın yapımına başladık. Aynı şekilde çok katlı binalarda yaşanacak yangınlara müdahale etmek için araçlar ve arama kurtarma aracı istedik" şeklinde konuştu. İlçeler de yaşanan itfaiye sorunlarına da dikkat çeken Kayık, kimi sorunların kısmi olarak çözüldüğünü ancak en kısa zaman da sorunların tamamıyla aşılacağını ifade etti.

"2014 yılında 6889 olaya müdahale edildi"

Belediyenin yeni kurumsallaşmasının yanı sıra imkanlar dahilinde 2014 yılında halkın çağrılarına cevap vermeye çalıştıklarını belirten Kayık, 2014 yılı içerinde 6889 olaya müdahale ettiklerini söyledi. Kayık, itfaiye biriminin en önemli görevlerinden birinin de suyu olmayan köylüye su ulaştırmak olduğunu ifade ederek bunun yanı sıra bölgede sıkça yaşanan 1203 anız yangına müdahale ettiklerini aktardı. Kayık, anız yangınlarına ilişkinde yurttaşlara çağrıda bulunarak anız yangınlarının yanlış olduğunu ve yangınların toprağın verimliğini azalttırdığına dikkat çekti.

"Yanlış ihbarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır"

Son olarak itfaiye birimine yapılan yanlış ihbarlara vurgu yapan Kayık, "Bildiğiniz gibi insan hayatı için bir dakika bile çok önemlidir. Bunun içinde yurttaşlar duyarlı olmalıdır. Kimi zaman telefonlar gelerek lüzumsuz yere meşgul edilmektedir. Ama bizler artık bunlara taviz vermeyecek kişileri tespit ederek gerekli şikayetlerde bulunacağız" dedi.

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri