• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

MARDİN BARIŞ ANNELERİNDE İÇ GÜVENLİK PAKETİNE TEPKİ

Mardin Barış Anneleri Meclisi, iç güvenlik paketine tepki göstermek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.
2015-03-02, 12:21:16
Okunma: 312
0 Yorum
resim

Mardin Barış Anneleri Meclisi, iç güvenlik paketine tepki göstermek amacıyla Mardin Valiliğine kadar yürüyüş gerçekleştirdi.  Mardin Barış Anneleri Meclisi öncülüğünde gerçekleşen yürüyüş öncesinde aralarında HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, DBP, HDP Mardin il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda kişinin bulunduğu kitle DBP Mardin il binası önünde bir araya geldi. Kitle daha sonra yüzlerini ve ağızlarını puşi ile bağlayarak üzerinde "Mardin Barış AnneleriMeclisi" yazılı pankart eşliğinde Mardin Valiliğine kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş sonrasında kitle adına basın açıklamasını Mardin Barış Anneleri Meclisinden İncile Fidan okudu. Fidan, AKP hükümetinin çıkarmış olduğu iç güvenlik paketini hiçbir şekilde tanımadıklarını belirterek bu paketin Erdoğan'ın kendi iç güvenliğini sağlamak amacıyla çıkarılmış bir paket olduğunu aktardı. Bu yasa ile Erdoğan'ın kültürlerini de yok saydığını dile getiren Fidan, "Biz ezilen halkları kültürsüzleştirerek dün olduğu gibi bugün de tek bayrak, tek dil, tek vatan vurgusuyla bizleri asimile etmektedir. Ezilen halklara karşı çıkartılmak istenilen iç güvenlik paketini şiddetle kınıyor ve her fırsatta biz anneler ve kadınlar olarak alanlarda, sokaklarda, meydanlarda olmaya devam edeceğiz" dedi.

Fidan'ın açıklamasının ardından kitle alkışlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı.

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri