• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

KOBANÊ’DE YAŞAM YENİDEN YEŞERİYOR

YPG/YPJ güçlerinin aylarca sürdürdüğü tarihi direniş ile özgürlüğüne kavuşan Kobanê’ye dönüşler devam ediyor. Büyük bir bölümü harabeye dönmüş kentte yıkıntılar arasında yaşamı yeşertmeye çalışan Kobanê’liler, yur
2015-02-27, 08:26:56
Okunma: 276
0 Yorum
resim

KOBANÊ - Aylarca DAİŞ çetelerinin kuşatması altında olan ve YPG/YPJ savaşçılarının tarihi direnişi ile özgürleştirilen Kobanê'ye dönüşler devam ediyor.

Kanton yönetimi tarafından "Güvenli değil gelmeyin" çağrılarına rağmen, topraklarına dönen Kobanêliler özlemini duydukları Kobanê'ye dönenerek, harabeye dönmüş kentte yıkıntılar arasında yeni yaşam umudunu yeşertiyor.

k1-045.jpg

Çoğunluğu moloz yığınına dönen evlerine dönüş yapan Kobanêliler, yıkıntılardan geriye kalan eşyalarını çıkarmaya çalışırken, evleri daha az zarar gören yurttaşlar ise, yerleşmek için evlerini temizlemeye başladı. Evleri tamamen yıkılmış yurttaşlar ise evlerinin yıkıntılarını izleyerek geride bıraktıkları anılarını hatırlıyor.

'On kerede yıksalar inşa edeceğiz'

Yaklaşık 5 ay önce Kuzey Kürdistan'a göç etmek zorunda kalan Şükri Ahmed, döndüğü Kobanê'deki dükkanını temizleyerek tekrar işinin başına geçmek istediğini belirtti. DAİŞ çetelerinin Kürtlerin yaşadığı alanları talan ederek, Kürtlerin değerleriyle yaşamasını engellemek istediğini söyleyen Ahmed, "DAİŞ çeteleri yaşadığımız alanları onlarca kez yıksa da, biz bu çetelerin amaçlarına ulaşmaması için kentimizi onuncu seferde de inşa edeceğiz" dedi. 

Göç etmek zorunda kaldıkları Kuzey Kürdistan'da kendilerinin her ihtiyaçlarının karşılanmasına rağmen harabeye dönen yurtlarına döndüklerini kaydeden Ahmed, "Her ne olursa olsun Kobanê'den vazgeçmemiz mümkün değil. Canlarıyla topraklarımızı koruyan YPG/YPJ güçleri ve kanton yöneticileriyle beraber kentimizi tekrardan inşa edeceğiz ve tüm Kobanêliler kentte değerleriyle beraber yaşayacaktır" diye konuştu. 

'Herkes elini taşın altına koymalıdır'

Yaşadıkları göç nedeni ile ailesi Efrin ve Kuzey Kürdistan'a dağılan 37 yaşındaki Kemal Xelil isimli Kobanêli, göç ettikleri yerlerde sunulan imkanlara rağmen, Kobanê'ye dönüş hayalini yaşadığını ve bunu gerçekleştirdiğini dile getirdi. Bir çok odası yıkılmış evini temizlemeye çalışan Xelil, kent merkezinin çetelerden temizlenmesinin ardından memleket hasreti çeken binlerce Kobanêli gibi kendisinin de dayanamadığını ve geldiğini ifade etti. Havaların ısınması ile Kobanê'de hastalıklarında baş göstereceği uyarısında bulunan Xelil, "Göç eden binlerce yurttaşın bir an önce dönmesi ve kentte yaşam koşullarının yaratılması için herkes elini taşın altına koymalıdır" çağrısında bulundu.

k2-045.jpg

k3-034.jpg

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri