• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

DİRENİŞ KÖYLERİNDE NÖBETE DEVAM

Kobanê’deki tarihi direnişle dayanışmak amacıyla sınır hattında, 4 aya yakındır direniş nöbetini sürdüren yurttaşlar, Kobanê’nin köyleri başta olmak üzere tüm Rojava’da DAIŞ tehdidi sona erinceye kadar eylem
2015-01-29, 10:14:57
Okunma: 263
0 Yorum
resim

Kobanê'de DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı YPG/YPJ savaşçıları tarafından başlatılan tarihi direnişi desteklemek ve sınır hattının DAIŞ çetecileri tarafından kullanımının önüne geçmek amacıyla direniş nöbetinin 4 aya yakın bir süredir devam ettiği Suruç'un Mehser ve Miseynter köylerinde direniş nöbeti tutan yurttaşlar, Kobanê'nin tamamı özgürleşene kadar nöbeti sürdürmeye devam etmeye kararlı. Kobanê'nin özgürleştirilmesinden duydukları sevinçle nöbet tutmayı sürdüren yurttaşlar, Kobanê'nin bütün köyleri tamamıyla özgürleşip, göç eden on binlerce Kobanêli toprağına dönünceye kadar nöbete devam edileceğini belirtiyor

'Çocuklarımız hala orada direniyorsa, bizde burada direneceğiz'

Şırnak'ın Silopi ilçesinden gelen Dindar Besgin isimli yurttaş, geldiği sınır hattında 122 gündür nöbet direnişini sürdürüyor. 63 yaşında olan Besgin, "Kobanê nöbetini bırakmak yok" diyerek, Kobanê'nin tüm köylerinin özgürleştiğini görmeden sınır direnişini terk etmeyeceğini belirtiyor. 

Sınır direnişinin bir başka direnişçisi ise Suruçlu Barış Annesi Gülseren Koştu. Koştu, "Kobanê ve bütün köyleri DAIŞ'ten temizleninceye kadar bu nöbeti bırakmayacağız. Tüm bölgede barış hakim olmayana kadar da eylemlerimize devam edeceğiz sonuna kadar. Çünkü binlerce Kürt genci, çocuklarımız hala orada direniyor, çetecilere karşı savaş veriyor. Onlar orada savaşmaya devam ederken kimse bizim gidip evlerimizde oturmamızı beklemesin" sözleriyle, neden nöbet tutmaları gerektiğini anlatıyor.

'Oğluma sarılmadan bir yere gitmem'

Muş'tan gelerek sınır direnişi eylemlerinde yerini alan Barış Anneleri'nden Hurî Konak da Kobanê kent merkezinin ardından, köylerinin özgürlüğe kavuşmasını beklediğini dile getirerek, Kobanê'de savaşan oğlunu görüp sarıldıktan sonra evine döneceğini söylüyor. 

'Şengal'in özgürleşmesini de kutlayacağız'

Kobanê'nin özgürleştirilmesini duyunca sevinçten ağladığını dile getiren Xezal Çiçek ise mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini yineliyor. Çiçek, "Uğrunda bu kadar şehit verdiğimiz Kobanê için kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz" diyor. Sınır direnişi boyunca defalarca Antep'ten gelerek nöbete katıldığını ifade eden Beren Atıcı isimli genç kadın da Kobanê direnişine destek verenlerin ortak buluşma noktası olan direniş köyü Mehser'de, Kobanê'nin özgürleşmesi nedeniyle yapılan şöleni Şengal ile tamamlayacaklarını belirtiyor. Atıcı, "Kobanê'nin tüm köyleri, Şengal ve Rojava tamamıyla özgürleşene kadar buradan gitmeyeceğiz" ifadesinde bulunuyor.

i-1-110.jpgi-2-060.jpgi-3-023.jpg

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri