• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

KOBANÊ ZAFERİ DAİŞ’İN BİTİŞİNİN BAŞLANGICIDIR

Kobanê kentini özgürleştiren YPG/YPJ Komutanları Mahmut Berxwedan ve Arjin Hozan, Kobanê Kanton yönetiminden Başkan Enver Müslüm, Halk Meclisi Eş Başkanı Ayşe Efendi, kurum yöneticileri ve savaşçılarla Kobanê’de basın a
2015-01-27, 11:05:19
Okunma: 741
0 Yorum
resim

Kobanê Kantonu'nun ilan edilişinin yıldönümünde Kobanê'de basın açıklaması yapan YPG Kobanê Komutanı Mahmut Berxwedan, "DAİŞ çeteleri bilsin ki nasıl ki Kobanê evleri onlara mezar olduysa, köylerimizde onlara mezar olacak. Bu zaferimiz DAİŞ'in dünyada bitişinin başlangıcı oldu" diyerek, Rojava ve Kobanê gençlerine yanlarında durma çağrısı yaptı. YPJ Komutanı Arjin Hozan ise, verdikleri mücadelenin insanlığın ve kadının özgürlük mücadelesi olduğunu belirterek, tüm dünya kadınlarına yanlarında durma çağrısı yaptı.

DAİŞ çetelerine tarihi bir yenilgi yaşatarak, Kobanê kentini özgürleştiren YPG/YPJ Komutanları Mahmut Berxwedan ve Arjin Hozan, Kobanê Kanton yönetiminden Başkan Enver Müslüm, Halk Meclisi Eş Başkanı Ayşe Efendi, kurum yöneticileri ve savaşçılar ile birlikte Kobanê'de basın açıklaması düzenledi. Toplantı Enver Muslim'in Arapça yaptığı açıklama ile başladı. Daha sonra söz alan YPG Kobanê Komutanı Mahmut Berxwedan, tarihi bir günden geçtiklerini belirtti.

Kobanê zaferinin Kobanê Kantonu'nun kuruluş yıldönümünden bir gün önceye denk geldiğini hatırlatan Berxwedan, "4,5 aylık direnişten sonra Kobanê'yi insanlığın ve Kürt Halkı'nın düşmanlarından temizledik" diyerek başladı. Kantonun kuruluşunda ve 4,5 aylık direnişte yaşamını yitirenler başta olmak üzere, rol alan herkesi minnetle andıklarını ifade eden Berxwedan, "Çizdikleri yolda yürüyeceğiz. Tek bir karış toprağımız işgal altında kalana kadar direneceğiz. Bu sözümüzü yineliyoruz. Bu doğrultuda bizim yanımızda yer alan başta Kürt halkı olmak üzere, tüm duyarlı insanlığa teşekkür ediyoruz. Özelikle ilk günden beridir Suruç sınırında ara vermeden her zorluğa rağmen bizimle olan sınır nöbetçilerine selam ve teşekkürlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

Öte taraftan Kobanê direnişine havadan destek veren ABD'nin öncülük ettiği koalisyon güçlerine, YPG/YPJ ile birlikte direnen ÖSO güçlerine, ağır silahlar ile destek veren Peşmerge güçlerine de teşekkür eden Berxwedan, "Kobanê özgürlüğü tarihi bir güne denk geldi. Ama mücadelemiz bitmedi. Kobanê üzerinde ki tehlike kalkmadı. Köylerimiz işgal altında ve köylerde kurtuluş hamlesine devam edeceğiz. Bizim mücadelemiz Demokratik Suriye toprakları tamamen özgürleşene kadar sürecek. Bu doğrultuda tüm Rojava ve Kobanê gençlerine bizimle durma çağrısı yapıyoruz. Köylerde başlayan 2'inci hamleye katılsınlar. Köyleri birlikte özgürleştirelim" çağrısında bulundu.

"Topraklarımızı özgürleştirmezsek 100 yıllarca DAİŞ faşizminin altında yaşamak zorunda kalırız" uyarısında bulunan Berxwedan, "DAİŞ çeteleri bilsinki nasıl ki Kobanê evleri onlara mezar olduysa, köylerimizde onlara mezar olacak. Bu zaferimiz DAİŞ'in dünyada bitişinin başlangıcı oldu" dedi.

Berxwedan'dan sonra konuşan YPJ Komutanı Arjin Hozan, direnişe destek olan herkese teşekkür etti. Kadının Kobanê'de ki direnişini sahiplenen, destekleyen herkese teşekkür eden Hozan, "Şehitlerimizin çizdiği yolda bugünlere geldik. Onlara minnet borcumuz var. Tüm dünya kadınlarını yanımıza davet ediyoruz. Bizim yürüttüğümüz insanlık ve kadının özgürleşme mücadelesidir" dedi.

Açıklamadan sonra "Bijî berxwedana YPG/YPJ'ê", "Bijî berxwedana Kobanê" sloganları atılırken, savaşçılar havaya ateş ederek Kobanê zaferini kutladı.

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri