• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

KOBANÊ’DE ZAFERE SON ADIMLAR

YPG /YPJ güçleri Kobanê’nin iki caddesini daha IŞİD militanlarından temizledi.
2015-01-26, 09:39:54
Okunma: 168
0 Yorum
resim

Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın savunma Birlikleri (YPJ) güçlerinin Kobanê’yi IŞİD’den temizlemek için birkaç koldan başlattığı operasyonda Doğu cephesindeki iki cadde daha kontrol alına alındı.

YPG güçleri daha önce DİHA muhabirlerine yaptığı açıklamada 4 cadde sonra IŞİD’in Kobanê kent merkezinden tamamen atılmış olacağını söylemişti.

YPG ve YPJ’nin Kanîya Kurda’ya yaptığı operasyon ise halen devam ediyor.

Güney Cephesindeki köyler bir bir IŞİD’den temizleniyor

YPG Basın Merkezi, bugün yaptığı açıklamada “Kentteki hakimiyetini pekiştiren güçlerimiz, kent güneyindeki köylerde de ilerlemeye devam etmektedir” dedi.

Açıklamada Güney cephesindeki bazı köylerin IŞİD’den temizlendiğini belirten YPG, “ Operasyonda çetelere ait 1 askeri araç darbelenmiş, tespit edilebilen 42 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz, 22 çete cenazesiyle birlikte 1 adet tank, 1 adet 160 mm havan topu, 1 adet 82 mm havan topu, 1 adet 14,5’luk doçka ve 1.000 adet 14,5’luk doçka mermisi, 1.000 adet 12,5’luk doçka mermisi, 26 adet kaleşnikof, 75 kaleşnikof şarjörü ve 6.000 kaleşnikof mermisi, 8 adet BKC, 10 BKC zinciri ve 9.700 adet BKC mermisi,  5 adet B7 roketatar, 22 adet B7 roketatar güllesi, 47 adet elbombası, 3 adet elyapımı mayın, 14 adet raxt, 1 adet intihar eylemcisi yeleği, 5 adet telsiz cihaz, 3 adet telefon ele geçirmiştir” diye belirtti.

YPG, Haseke’de yapılan eylemlere ilişkin de şu bilgileri verdi:

“Dün gece güçlerimiz Haseke’ye bağlı Um Eldibis ve Um Elkibir köylerinde DAIŞ çetelerine yönelik 2 ayrı saldırı düzenlemiştir. Saldırı hazırlığı yapan çetelerin bir evde üslendiği bilgisini alan güçlerimiz bu eve baskın yapmıştır. Kısa süreli çatışmanın ardından çete grubu kaçmak zorunda kalmıştır. Burada 2 çete üyesi öldürülmüş, 3 çete üyesi de yaralanmıştır.

“Güçlerimiz eş zamanlı olarak her iki köy arasında hareket halinde bulunan 2 çete aracını hedeflemiştir. Her 2 aracın da darbe aldığı saldırıdaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.”

 

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri