• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

CİZRE’DE İŞÇİLER İŞİ BIRAKTI

Cizre Belediyesi tarafından bir süre önce AşkTepesi’nde yapımına başlanan Mem û Zin Kültür Merkezi’nin önünde sürekli polislerin konumlanması nedeniyle can güvenliklerinden endişe ettikleri gerekçesi ile, iş bırak
2015-01-24, 11:17:11
Okunma: 333
0 Yorum
resim

İşçilerin iş bırakması üzerine ihaleyi alan firma da çalışmalarını durdurdu. 

Sokak ortasında işlenen cinayetlerle halkın polise dönük büyük bir öfke içerisinde olduğu Şırnak Cizre'de, 27 Aralık'ta yükselen tansiyon o tarihten bu yana henüz tamamıyla dinmiş değil. Yurttaşlar, beraberlerinde ölüm ve tutuklama getiren polislerin mahallerine girmesini istemedikleri için bazı mahalle girişlerine kazdıkları hendeklerin arkasında nöbet tutmaya devam ediyor. Bu mahallelerden biri olan Nur Mahallesi'nde nöbetlerini tutan yurttaşlar, uzun süredir halk arasında Aşk Tepesi olarak bilinen noktaya konumlanmış polislerin göz hapsi altında. 

Yaşanan kimi ölüm olaylarında görüldüğü gibi buradan mahallenin ve halkın üzerine zaman zaman ateş açmaları nedeniyle yurttaşlar, polisin burayı terk etmesini istiyor. Dile getirilen bu tepkilere rağmen buraya konumlandırılmış polisler çekilmedi. Durum böyle olunca Cizre Belediyesi tarafından tepede bir süre önce yapımına başlanan Mem û Zin Kültür Merkezi'nin ihalesini alan inşaat şirketi, polislerin sürekli bina önünde olmasından dolayı inşaatta çalışan işçiler, can güvenliklerinden endişe ederek iş bıraktı. İşçiler işi bırakınca ihaleyi alan şirket de inşaatı durdurmak zorunda kaldı. 

'Güvenlik dolayısıyla işi durdurmak zorunda kaldık'

Kültür Merkezi'nin yapımının ihalesini alan Özpol İnşaat Firması tarafından Cizre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne gönderilen bilgilendirme yazısında, şunlar belirtiyor: "Taahhüdümüz altındaki yapımına başlanan Kültür Merkezi binası yapım işine ait olan, imalatların 27.12.2014 tarihinden itibaren, yaşanan çatışmaların mal ve can güvenliğimizi tehlikeye attığı, mevcut işçi ve taşeron ekiplerimiz zor durumda kaldığından işyerini terk etmiş, sözleşmelerini feshetmişlerdir. Halen çalışmalarımızı sürdüremediğimizi, bina konumu itibari ile Cizre'ye hakim tepede risk taşımasından sürekli mermilerin isabetine maruz kaldığı, çatışmaların yaşandığı tarihten itibaren malzeme ve imalatlarımızın zarar gördüğü belgelendirilmiştir. İnşaat yapım faaliyetlerimiz işçilerin, firmaların işi terk ettiğinden ve hale gelmediğinden haliyle işin durduğunu, bilgi ve görüşlerinize az ederim." 

'Bunun hesabını kim verecek?'

Cizre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Duru, Şubat ayına kadar bitmesi gereken binanın zamanında bitmemesi halinde müfettişlere bunun hesabını kimin vereceğini sorarak duruma dönük tepkisini gösterdi. Duru, Polislerin tepeden ne zaman ayrılacaklarının belli olmadığını ve kimsenin bu konuda bilgi de vermediğini belirti.

Polislerin oradan çekilmesi için firma tarafından kendilerine gönderilen yazının aynısını Kaymakamlığa gönderdiklerini dile getiren Duru, "Ama Kaymakamlık sözlü olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne havale etti. Onlar da diyor bu biz bilmiyoruz, İçişleri Bakanlığı tarafından oraya konumlanma yapılmış, ne zaman ayrılacakları da belli değil. İşçiler de güvenliğinden dolayı çalışamıyorlar, yapımı durdurmuşlar. Biz bu şekilde kabul etmiyoruz. En kısa zamanda polisler oradan çekilmeleri gerekiyor, işçiler de orada çalışmalarını sürdürmeleri gerekiyor" dedi. 

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri