• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

DARGEÇİT HDP İLÇE ÖRGÜTÜNÜN AÇILIŞI YAPILDI

MARDİN (DİHA)- Mardin Dargeçit ( Kerboran) İlçesinde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) ilçe teşkilatın bina açılışına DBP , HDP Yöneticileri ve çok sayıda yurttaşın katılımıyla gerçekleşti.
2015-01-18, 18:08:13
Okunma: 1349
0 Yorum
resim

MARDİN (DİHA)- Mardin Dargeçit ( Kerboran) İlçesinde Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) ilçe teşkilatın bina açılışına DBP , HDP Yöneticileri ve çok sayıda yurttaşın katılımıyla gerçekleşti.

Dargeçit ilçesinde HDP İlçe teşkilatın büro açılışı gerçekleşti. Açılışa Mardin HDP Milletvekili Gülseren Yıldırım , Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk, Mardin DBP ve HDP il yönetimi, Mardin Dargeçit belediye eş başkanları, HDP ve DBP ilçe yönetimi ,stk ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açılışın yapıldığı alana ise ‘’bu daha başlangıç’’,’’kendimizi ve kentimizi biz yöneteceğiz’’ yazılı pankartlar asıldı. Kürt mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ardında büro açılış konuşmasına geçildi. Konuşmayı HDP Dargeçit ilçe Eş Başkanı Yasin Turan yaptı. Turan ‘’ açılışımızı Kobanê direnişine ve Kerboran'da Şehid olan Bilal GEZER,Abdulkerim SEYHAN ve Sinan TOPRAK'a şahsında bütün şehidlerimize atfediyoruz. şehidlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Burö açılışımıza katılan tüm halkımıza ve misafirlerimize teşekkürlerimi iletiyorum ‘’ dedi . Ardında konuşmayı Mardin HDP İl Eş Başkanı Musa ALKAN yaptı.

Haziran ayındaki genel seçimlerde rahatlı %10 barajını aşacağız diyen Alkan’’ bu seçim bizim için sorun olmamlıdır. Dargeçit’te gerçekleşen seçimlerde her defasında oy oranında artış yaşandığını biliyoruz. Tüm ezilen halkların sorunlarını çözmek için HDP Çatısı altında Bir olmaya davet ediyorum’’ dedi.
Ahmet Türk ‘’ Akp Hükümeti ve Tetikçileri 6-8 ekim olaylarında geçmişte olduğu şimdide Dargeçit’te kirli oyunlar tezgahlayarak Halkı korkutmak ve yıldırmak istemektedir. Serhildan Dargeçit halkı bunlara yılmadan mücadelesini daha da ileriye götürdüğünü ’’ söyledi.

Gülseren Yıldırım Daiş çetelerin 4 Taraftan kürdistan topraklarına vahşice saldırdığını ve bu zihniyetin akp ile birlikte planlandığına dikkat çeken Yıldırım ‘’ haksızlık , adaletsizlik ve insanlık dışı ne varsa kürdistan halkın üzerinde yapıldığı ve yanı başımızda cizre’de olan vahşeti devlet yetkilileri gündemi değiştirerek kendini kurtarmak istemektedir’’ dedi. 
Konuşmaların ardında Büro Açılışı gerçekleşti. Ardından ‘’ öcalan’a özgürlük ‘’ imza kampanyası standı açıldı.

 

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri