• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

TÜYAP’TA ÖCALAN’IN KİTAPLARINA YOĞUN İLGİ

TÜYAP 8’inci Çukurova Kitap Fuarı, yayınevlerinin beklentisini karşılamazken, Kürt ve sosyalist yayınlar meraklı gözlerle ilgi görüyor.
2015-01-17, 12:42:08
Okunma: 738
0 Yorum
resim

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 13-18 Ocak tarihleri arasında düzenlenen TÜYAP 8'inci Çukurova Kitap Fuarı'nda 250 yayın evi okuyucularla buluÅŸmaya devam ediyor. Fuarda Kürt ve sosyalist yayınevlerine sınırlı yer verilmesi okuyucuların fuardan beklentisini karşılamazken, fuarda yerlerini alan Aram, Ava, Nû Bihar ve Evrensel yayınlarının yanı sıra birçok yayınevi, fuarın ilk 4 gününde katılımın düÅŸük geçmesi ile fuar alanına ulaşımın zor olmasından dolayı istenilen düzeyde okuyucuyla buluÅŸamadıklarını kaydetti.

Abdullah Öcalan eserlerine yoÄŸun ilgi

Fuara "Her kitap bir ışıktır, Aram aydınlıktır" ÅŸiarı ile katılan Aram Yayıncılık imtiyaz sahibi Engin Erden, fuarın beklentilerinin altında geçtiÄŸini ifade ederek, fuar süresinin 6 gün tutulmasının büyük yayınevlerinin katılımını engellediÄŸini belirtti. Yayınları ile toplumu aydınlatmayı hedeflediklerini dile getiren Erden, muhalif çizginin bedelini ödemiÅŸ, mücadeleci bir yayıncılık yaptıklarını söyledi. 

Yayınları arasında PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından kaleme alınmış "Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü" adlı kitap ve "Abdullah Öcalan Siyaset Akademisi" setinin çok ilgi gördüÄŸüne dikkat çeken Erden, bunun yanında PKK'nin kurucularından Murat Karayılan'ın "Bir Savaşın Anatomisi" ile Sakine Cansız'ın "Hep Kavgaydı YaÅŸamım" adlı eserlerin okuyucu tarafından yoÄŸun ilgi gördüÄŸünün altını çizdi. 

Kürtçe eserler ilgi görüyor

Fuara katılan bir diÄŸer Kürt yayınevi Ava Yayınları imtiyaz sahibi Roni War da, fuarın Kürt yayınları açısından beklentinin altında geçtiÄŸini ifade ederken, Kürt yayınlarına karşı meraklı bakışların olduÄŸuna dikkat çekti. War, "Hespê Qemer" isimli romanının en fazla ilgi gören kitaplar arasında olduÄŸunu belirtti.

Nû Bihar Yayınları stant sorumlusu Bilal Mehed ise, üniversite öÄŸrencilerinin stantlarına ilgi gösterdiÄŸine dikkat çekerek, tüm Kürt yayınevlerinin fuara katılmaları durumunda Kürtçe yayıncılık açısından daha verimli bir sürecin yaÅŸanacağını belirtti. Mehed, "Kürdistan Tarihi" adlı eserleri ve Kürt Klasikleri ile dil bilgisi üzerine yazılmış eserlerin ilgi gördüÄŸünü ifade etti. 

Çok dilli yayıncılık

Fuardaki yerini alan bir baÅŸka yayınevi Evrensel Yayınevi sorumlusu Burhan CoÅŸar da, fuara katılımın yoÄŸun olmasına raÄŸmen okuyucu kitlesinin henüz fuara uÄŸramadığını ifade etti. Yayınladıkları Kürtçe eserler ile sosyalist bakış açısını politika olarak belirlediklerini ifade eden CoÅŸar, devletçi politikaların toplumu baskılayan rolünün etkisini gördüklerini belirtti. Kürtçe öÄŸrenmek isteyen yurttaÅŸların stantlarına uÄŸradığını vurgulayan CoÅŸar, toplumcu gerçekçi yayıncılık ve sosyalist teori yayıncılığı yapıklarını belirterek, yayıncılıklarını iki dilde yayıncılık olarak tanımlayabileceklerini ifade etti.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri