• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

MEM ARARAT KONSERİNDE KOBANÊ DİRENİŞİ SAHİPLENDİ

Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği ve yüzlerce yurttaşın katıldığı Sanatçı Mem Ararat konserinde Kobanê direnişi sahiplendi.
2014-12-20, 10:21:35
Okunma: 993
0 Yorum
resim

Artuklu Üniversitesi’nde okuyan yurtsever öÄŸrencilerin organize ettiÄŸi Mem Ararat konseri üniversitenin AKM Salonu’nda düzenlendi. AkÅŸam saatlerinde baÅŸlayan konsere, üniversite öÄŸrencilerinin yanı sıra yüzlerce yurttaÅŸ katıldı. YoÄŸun ilgi gösterilen konserde, salonda yer kalmaması nedeniyle çok sayıda kiÅŸi ayakta konsere katılım gösterdi. Konserde sahne alan Sanatçı Mem Ararat, alkışlarla sahneye çıktı. Konsere katılan yurttaÅŸları selamlayan Mem Ararat, ilk kez Mardin’de bir konsere katıldığını ve bunun heyecanını yaÅŸadığını ifade ederek, kendisine gösterilen yoÄŸun ilgiden dolayı teÅŸekkürlerini dile getirdi. Mem Ararat, Roboski katliamının yıldönümünün yaklaÅŸtığını ve bu yüzden Roboski katliamı üzerine kaleme aldığı ezgisini seslendirerek konserine baÅŸladı. Roboski katliamı ile ilgili ezginin son bulması üzerine konser salonunda bulunan yüzlerce kiÅŸi hep bir ağızdan, “Åžehîd namirin (Åžehitler ölmez)” sloganını attı.

 Mem Ararat, daha sonra konserine kendisinin kaleme aldığı ve anonim ezgileri seslendirdi. Konsere katılan yüzlerce yurttaÅŸ, Mem Ararat’ın tüm ezgilerine eÅŸlik etti. Konser boyunca sık sık, “Bijî berxwedana Kobanê”, “Her yer Kobanê her yer direniÅŸ” sloganları atıldı. Mem Ararat, atılan sloganlar karşısında Kobanê direniÅŸi için kaleme aldığı ezgisini seslendirerek konserini sonlandırdı.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri