• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

“Türkiye’de olup bitenlerden kaygı duyuyoruz”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, 14 Aralık Operasyonuna ilişkin açıklama yaprak , Türkiye’de olan bitenlerden kaygı duyduklarını belirtti.
2014-12-17, 10:49:22
Okunma: 271
0 Yorum
resim

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, hükümetin 14 Aralık’ta başlayan ve gazetecilerin gözaltına alınması ile süren operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Psaki, Türkiye’de olan bitenlerden kaygı duyduklarını belirterek, ‘‘Basın özgürlüğü hükümeti eleştirme özgürlüğünü de içerir’’ dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Muhalif bir fikir ortaya koymak komplo yada ihanetle eşdeğer şeyler değildir.

“Gazeteciler ve medya temsilcilerinin, hükümete karşı eleştirel yaklaşımda bulunan medya kuruluşlarının ofislerine yapılan polis baskınları ve ardından yapılan göz altılardan kaygı duymaktayız.

“Basın özgürlüğü, yargı bağımsızlığı ve yargılama süreci sağlıklı demokrasiler için önemli ögelerdir. Bunların yerleri Türk anayasasında da bellidir.

“Basın özgürlüğü, hükümeti eleştirme özgürlüğünü de içerir. Karşı fikir ortaya koymak ihanet etmek yada komplo kurmak ile eşdeğer değildir. NATO müttefiki ve dost bir ülke olarak, Türk yetkililere demokratik kurumları sürdürmesi çağrısında bulunuyoruz.”

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri