• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

KOBANİLİ DOKTORDAN YARDIM ÇAĞRISI

Kobanê’de sivillere sağlık hizmeti vermeye çalışan Dr. Hikmet Ehmed, kış ile birlikte şartların daha da zorlaştığını belirterek yardım çağrısında bulundu.
2014-11-22, 12:49:07
Okunma: 268
0 Yorum
resim

Kobanê’de sağlık hizmeti vermeye çalışan Dr. Hikmet Ehmed, şartların daha da zorlaştığını belirterek yardım çağrısında bulundu.

Fırat Haber Ajansı’na (ANF) konuşan Dr.Ehmed, Irak Şam İslam Devleti’nin ((IŞİD) saldırıları başladığından beri Kobani’de olduğunu belirterek içinde bulundukları duruma ilişkin şunları söyledi:

“Bu süreçte Kuzey Kürdistan halkımızın bize vermiş olduğu destek ve elimizdeki imkanlarla halkımıza yardımcı olmaya çalıştık. Fakat şimdi, şartlar daha da zorlaştı. Kışın gelmesiyle zorluklar daha da arttı. Soğuklar da bir yerde bir düşmandır insan için.

“Hem sınırdaki halkımızın dönüşü hem de Kuzey’den halkımızın buraya gelmeleri şartlarımızı daha da zorladı. Gelenlerin çoğu çocuk ve yaşlılar. Soğuk havalarda da elbise, yeme-içme ve süt gibi ihtiyaçları daha da arttı. Bizler de burada halkımızın sorunlarına cevap olmaya çalışıyoruz. Elimizdeki imkanlar da azaldı, artık. Daha önce 4 hastanemiz vardı Kobani’de, ancak onların her dördü de bombalanarak kullanılamaz hale getirildi.”

Ehmed, havaların soğumasıyla birlikte sivillerde göğüs hastalıkları, bronşit, soğuk algınlığı, mide ve bağırsak hastalıkları şikâyetlerinin arttığını söyledi.

Çağrı

“Yine yetersiz beslenmeden dolayı özellikle çocuk ve yaşlılarda bazı rahatsızlıklar kendini göstermekte. Savaş devam ettiği için Kobani’de temiz su yok. Bundan dolayı da bazı hastalıklar yaygınlaşmakta. Yine temizlik imkanları kısıtlı olduğundan dolayı cilt hastalıkları var.

“Kuzey’deki halkımıza, Güney’deki halkımıza, sağlık odalarına ve uluslararası sağlık kuruluşlarına bize destekte bulunmaları çağrısında buluyoruz. Halkımızın ağrılarını hafifletmek için bize ilaç ve malzeme desteğinde bulunsunlar.

“Bizler, bütün uluslararası yardım kuruluşlarına, sağlık kuruluşlarına ve Kürdistan Sağlıkçılar Birliği’ne bize destek sunmaları çağrısında bulunuyoruz.

“Bu zor şartlarda insani bir koridorun açılması için de çaba sarf etmeliler. Bu koridordan bize ilaç ve malzeme desteği gelmeli.

“Gördüğünüz gibi bu iki odada halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Hastane değil burası. Hastanede laboratuvarın, malzemelerin olması gerekir. Burada biz bu iki odayı böyle hastane gibi kullanıyoruz. Dar imkanlarla sivil halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Ama artık yetmiyor. Umuyoruz ki; Kuzey ile aramızda insani bir koridor açılar ve bize destek verilir. Halkımız bu gün zor bir süreçten geçiyor.”

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri