• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

ANNELER SINIRDA, KIZLARI KOBANÊ’DE DİRENİYOR

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’nde Kobanê’de savaşan YPJ’lilerin anneleri ise sınırın bu yanında direniş nöbetini sürdürüyor.
2014-11-21, 08:44:07
Okunma: 425
0 Yorum
resim

IŞİD çetelerinin Şengal’e ve Kobanê’ye yönelik saldırılarının ardından bu yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Dayanışma ve Mücadele Günü Kobanêli ve Şengal’li kadınlara adanırken, tüm kadınların sınır hattındaki direnişe katılmaları yönündeki çağrılar devam ediyor.

“Mirabel kardeşlerden Sakinelere, Kobanê’de Arîniz, sınıra karşı Kaderiz” şiarıyla yapılan çağrıların biri de evlatları direniş saflarında savaşan Barış Annelerinden geldi.

7’DEN 77’YE HERKES SINIRA

Kızı Kobanê’de YPJ saflarında savaşan Aycan Beştaş, tüm kadınların bu direnişe destek vermesi gerektiğini vurguladı. Siirt’ten 5 gün önce gelerek sınır hattında Mehser’de direniş nöbetine katılan bEŞTAŞ, “Kobanê direnişi için sınıra geldim.  Herkesin gelmesini istiyoruz. Bu zulme karşı yerimiz sınırdaki direnişe katılmaktır. Kader için sınıra gelmemiz lazım bir suçu yokken katledildi.  Katliam yapmak istiyorlar, oysa biz barışı istiyoruz.  IŞİD’in öldürdüğü, katlettiği kadınlar için sınırlara gelmek gerekiyor. Rojava, Şengal, Hewler, Kobanê’li kadınlar için 7’den 77’ye gençlerden, kadınlardan, barış annelerine kadın erkek demeden herkesin sınıra gelmesi gerekiyor” diye çağrıda bulundu.

KOBANÊ ÖZGÜRLEŞMEDEN GİTMEYECEĞİZ!

Kızının Kobanê direnişine katıldığını öğrenince sınır hattına gelen Mardinli Gülistan Duran, şu cümlelerle herkese 25 Kasım çağrısında bulundu: “9 senedir kızım Manisa’dan özgürlük mücadelesine katıldı. Kobanê direnişiyle birlikte orada mücadele etmeye başladı. Onun için ve orada bulunan tüm kadınlar için evlatlarımız için buraya geldim herkesin de gelmesi gerekiyor.  Kobanê özgürleşmeyene kadar gitmeyeceğiz buradan, kadın, genç yaşlı herkesin sınıra gelerek oradaki direnişe destek vermesi gerekiyor.

BÜTÜN KADINLAR EL ELE VERMELİ

Kobanê’de yaşanan çatışmalar sonrasında Suruç’a göç etmek zorunda kalan Xece Hüseyin (57), de Kobanê’de direnişine destek olmak için sınırdan ayrılmıyor. Günlerdir sınır hattındaki köylerde direniş nöbetlerinde yer alan Hüseyin, Kuzey Kürdistan’da yaşayan kadınların Kobanêli kadınlara desteklerini arttırmasını istedi. Çocukları Kobanê’de direniş saflarında yer alan Xece Hüseyin, “Kobanê’de 2 yıldır kadınlarımız, genç kızlarımız büyük bir direniş destanı yazıyorlar. Benim de evlatlarım orada YPG ve YPJ saflarında mücadele ediyor. Bütün kadınlar gelip Kobanêli kadınlarla el ele tutuşmalı bu direnişe destek vermelidir. Bu başarı kadınlarımızın ve barış annelerinin olacaktır. Bu direniş destanına herkesin destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri