• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

Kobanê yalnız değildir, zafer yakındır’

Günlerdir direniş nöbetlerinin devam ettiği Suruç’un Miseynter Köyü’nde açık alana halk kürsüsü kuruldu.
2014-10-28, 12:46:00
Okunma: 614
0 Yorum
resim

Her akşam kurulan kürsüye direniş nöbetine katılanlar ve köy sakinleri çıkarak, düşüncelerini dile getiriyor. YPJ savaşçılarının direnişinin tartışıldığı halk kürsüsünde Zeynep Sipçik, YPJ savaşçılarının Kobane'de gösterdiği destansı direnişinin erkek egemen zihniyeti bitirdiğini ifade etti.

Kobanê’de IŞİD çetecilerinin saldırılarına karşı YPG ve YPJ savaşçılarının verdiği direnişin bir parçası olan sınır hattındaki nöbet eylemi büyük bir kararlılıkla devam ederken, nöbet direnişçileri sadece nöbetle sınırlı kalmıyor. Nöbet eyleminin devam ettiği Miseynter köyünde her akşam saat 20.00’de kurulan halk kürsüsünde direnişçiler, hem tarihi Kobanê direnişi üzerine konuşuyor hem de güncel siyasi sürece ilişkin görüşlerini dile getiriyor. Dün akşam saatlerinde de köyde kurulan halk kürsüsüyle insanlar, tartışmalar yürüttü. Kürsüde ilk olarak konuşan Dargeçit Belediyesi Eşbaşkanı Zeynep Sipçik, Kobanê’de YPJ savaşçılarının gösterdiği destansı direnişin erkek egemen zihniyeti de bitirdiğine dikkat çekti.

Sipçik, YPG ve YPJ savaşçılarının sadece Kobanê’de değil Şengal’de de savaştıklarını ve IŞİD saldırıları karşısındaki direnişleriyle dünyaya büyük bir model sunduklarını ifade etti. Kürt halkının bir bütün olarak Kobanê’yi ayrı görmeden büyük bir direniş sergilediğini belirterek, “Bu gün gördüğünüz gibi Kobanê’de nasıl Güney halkı, nasıl Kuzey halkı, nasıl Rojava halkı ve Rojhilat halkı da orada savaşıyorsa bu da komün bir yaşam tarzı demektir” diye konuştu.

‘KÜRT HALKININ ZAFERİ YAKINDIR’

Direniş nöbetini sürdürenlerden Hüsnügül Ayaz Kapan, Kürt halkının çok anlamlı ve tarihi günlerden geçtiğini belirterek, Kürt halkı için zaferin yakın olduğunu dile getirdi. Sürecin Kürt halkının varlık ve yokluk savaşı olduğunu söyleyen Kapan, “Bize birlik olma, omuz omuza verme ve birbirimizin fikirlerini birbirimizle paylaşmamız lazım. Kobanê’de tüm kirli politikalara karşı halkımız var gücüyle direniyor. Burada göründü ki YPG ve YPJ’nin direnişinden hiçbir şeye kaybetmeden direndiler ve direniyorlar. Onları ayakta tutan bir diğer şey ise inançlarıdır duruşları ve değerleridir. Biz bir olmadan hiçbir zaman başarmayız onun için bir olmak zorundayız. Direnişimizi başarıyla taçlandırmayana kadar direnişimizden asla adım atmayacağı sonuna kadar direneceğiz başka şansımız yok” ifadelerini kullandı.

‘KOBANÊ HİÇBİR ZAMAN DÜŞMEYECEK’

Ahmet Dağtekin isimli nöbet eylemcisi ise, Türkiye’nin verdiği destekle DAİŞ’in Kürt halkının kazanımlarına saldırdığını söyleyerek, “Bu gün Kürt halkı tüm dünya ya gösterdi ki birliğin karşısında hiçbir gücün ve hiçbir silahın işlemediğini kanıtlamış oldu. Kobanê hiçbir zaman düşmeyecek. Bunun nedeni ise Kürt halkının arasındaki birliğin oluşmasından kaynaklanıyor. Kesinlikle halkımız moralini bozmamalı tam tersi moralini yükseltmelidir. Kobanê yalnız değildir, zafer yakındır. Bunu herkes böyle bilmelidir” dedi.

ANF

 

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri