• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Yılmaz Güney için Köln’de etkinlik

Ezilen halkların duygu, düşünce ve özlemlerini beyaz perdeye yansıtan devrimci sanatçı ve yönetmen Yılmaz Güney’in ölümünün 30.yılı anısına Almanya’nın Köln kentinde 26 Ekim tarihinde bir etkinlik düzenlenecek.
2014-10-25, 07:41:21
Okunma: 928
0 Yorum
resim

 "Ölümünün 30.yıldönümünde Halkın Sanatçısı Halkın SavaÅŸçısı Yılmaz Güney'i Anma ve Kobanê ile Dayanışma" adı altında gerçekleÅŸecek etkinliÄŸi, Güney Kültür-Sanat ve Edebiyat Dergisi ile Yılmaz Güney Vakfı organize ediyor. 

26 Ekim saat 14:00'te, Ezgi Center'de baÅŸlayacak olan anma etkinliÄŸinin açık adresi, Stolbergerstrasse 317, 50933 Köln.

Güney Dergisi tarafından yapılan açıklamada ÅŸu ifadeler yer aldı: "Yılmaz Güney, 30 yıl önce 9 Eylül 1984 tarihinde Paris'te yaÅŸamını yitirdi. Güney, 47 yıllık yaÅŸamında 114 filmde oyunculuk, 26 filmde yönetmenlik, 15 filmde yapımcılık, 64 filme ise senaristlik yaparak önemli bir baÅŸarıya imza attı. YaÅŸamı boyunca ön planda tuttuÄŸu temel ilke, "halkın sanatçısı halkın savaÅŸçısıdır” sözü oldu. Enternasyonalist bir Kürt devrimcisi olarak sürdürdüÄŸü çok yönlü savaşımında her türlü tehlikeyi göze alarak, uzun yıllar yaÅŸadığı baskılar ve hapishane yaÅŸantısı onun militan iradesini kıramadı. O, 12 yıllık hapishane yaÅŸamında üretmeye ve demir parmaklıklar ardında filmlerini yönetmeye devam etti.

Güney Dergisi, Yılmaz Güney’in doÄŸru görüÅŸlerini rehber alıp geliÅŸtirmektedir. Siyasal görüÅŸlerinden arındırılarak savunulması, Yılmaz Güney’e yapılan en büyük saldırıdır. Bu amaçla Yılmaz Güney’i ölümünün 30. yıldönümünde, O’na yakışır bir içerikle anıyoruz. DüzenlediÄŸimiz anma etkinliÄŸini "Kobanê ile Dayanışma" ruhuyla birleÅŸtirdik. Tüm Yılmaz Güney sevenlerini, devrimcileri ve emekçileri etkinliÄŸimize katılmaya çağırıyoruz."

Redd DüÅŸün Sanat Kolektifi, Mehmet Çetin (ÅŸair), Zeynep Hayır (vokal), Hüseyin Åžahin (ÅŸair), Ali Haydar Can (vokal), Fatma Sefer (vokal), Fatma Sefer (vokal), Murat Gür (tiyarto), Mio Hamman (keman), Ohannes KarakaÅŸ (sinevizyon), Larz Heitmann (klasik gitar), Ä°lemi Kemonah (çello), Pınar Yıldız, Memo Gül, YehÅŸa Bakırcıyan. 
Güney Dergisi Genel Yayın Koordinatörü Ä°lyas Emir,  Seher YeÄŸin, Güney Kültür Merkezi BaÅŸkanı Çetin Deste etkinliÄŸe konuÅŸmacı olarak katılıyor.

Mir Multimedia, TV 10, Yol TV, Koma Berxwedan, Sterk TV ve Gazetemiz Yeni Özgür Politika'nın desteklediÄŸi etkinliÄŸin yapılacağı alana 10 Euro karşılığında girilebilecek. EtkinliÄŸin geliri, DAÄ°Åž çetelerinin saldırısından dolayı yerini yurdunu terkedip çok kötü koÅŸullarda yaÅŸamak zorunda kalanlara ulaÅŸtırılacak. 

 
Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
EN ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri