• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Dargeçit’te Korucubaşı Cinayeti

Korucubaşı Mehmet Uğurtay’ın öldürülmesiyle ilgili görülen davanın ilk duruşması, hakimin davayı takip etmek isteyen basın mensuplarını duruşma salonuna almama kararıyla başladı.
2014-10-24, 20:54:51
Okunma: 1113
0 Yorum
resim


 DuruÅŸmada gizli tanık ifadeleriyle suçlanan sanıkların itham edildikleri cinayetle ilgili ifadeleri alındıktan sonra tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek duruÅŸma ertelendi.
Dargeçit ilçesine kimliÄŸi belirsiz kiÅŸiler tarafından ölümüyle ilgili açılan davanın ilk duruÅŸması görüldü. DuruÅŸma, gerekli soruÅŸturmaların ve keÅŸiflerin yapılması ile tanıkların dinlenmesi için 11 Aralık tarihine ertelendi. 2. duruÅŸmada kanaati gereceÄŸince delilerin toplandıktan sonra, tüm sanıkların suçsuz olduÄŸu anlaşılacağı gibi tahliye edileceklerini kaydeden avukat, "Gizli tanıkların ve görgü tanıkların beyanlarıyla çeliÅŸiyor" dedi. 

Korucubaşı Mehmet UÄŸurtay'ın 28 Mayıs 2014'te Mardin'in Dargeçit ilçesine baÄŸlı Altınoluk köyünde kimliÄŸi belirsiz kiÅŸiler tarafından ilçe merkezinde silahla başından vurularak öldürülmesiyle ilgili açılan davanın ilk duruÅŸması, Midyat Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davaya bakan hakimin basın mensuplarını duruÅŸma salonuna almaması kararıyla baÅŸlayan duruÅŸmada, haklarında "örgüt adına cinayet iÅŸlemek ve tasarlamak" ile suçlanan tutuklu sanıklar Dargeçit Belediye encümeni Mehmet Åžerif Toprak, oÄŸlu Ömer Toprak (18) ve dershane öÄŸrencisi Mehmet Emin OÄŸuz (20) hazır bulunduÄŸu öÄŸrenildi. Salona sanık ve dava avukatları ile birlikte davalı ve sanık ailelerinden bazıları alındı.

Dargeçit Belediye eÅŸ baÅŸkanları Sinan Akan ile Zeypen Sipçik ve belediye meclis üyeleri ise duruÅŸma boyunca adliye binası önünde bekledi. 

DuruÅŸmanın bitmesi sonrası sanık avukatlarından alınan bilgilere göre, duruÅŸmada sadece sanık ifadeleri alındı. Sanıklar yöneltilen suçlamaları reddetti.
Cinayetle suçlanan sanıkları dinleyen mahkeme heyeti tanık ifadelerinin alınması için duruÅŸmayı 11 Aralık tarihine erteleyip, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri