• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

AB, haksız zamlara dur dedi

Avrupa Adalet Divanı, gaz ve elektrik abonelerinin yeterli bilgi almadan ödemek zorunda kaldıkları zamların haksız olduğuna hükmetti.
2014-10-24, 08:12:59
Okunma: 489
0 Yorum
resim

Avrupa Adalet Divanı’nda görülen davada, Almanya’daki gaz ve elektrik saÄŸlayıcısı ÅŸirketlerin müÅŸterilerini yapılacak zamların gerekçeleri konusunda da bilgilendirmesi gerektiÄŸine karar verildi. Avrupa BirliÄŸi (AB)‘nin diÄŸer ülkelerinde de dikkate alması gerekecek kararda, tüketicilerin geçmiÅŸteki alacaklarını talep etmelerine de olanak saÄŸlanıyor. 

Lüksemburg’daki Adalet Divanı’nda iki Alman ÅŸirketine karşı açılan davada alınan kararda, enerji saÄŸlayıcısı ÅŸirketlerin yapacakları zamlarla ilgili olarak müÅŸterilerini önceden bilgilendirmesi gerektiÄŸine dikkat çekildi. Åžirketlerin tek yanlı olarak enerji fiyatlarını yükseltmelerinin Avrupa hukukuna aykırı olduÄŸunun altı çizilen kararda,  üye ülkelerin tüketici haklarını korumak için daha fazla çaba sarfetmesi gerektiÄŸine vurgu yapıldı. 

Davaya konu olan Almanya’daki enerji saÄŸlayıcısı ÅŸirketler, müÅŸterilerini zamlar konusunda önceden bilgilendirmelerine raÄŸmen, zamların gerekçeleri, ÅŸartları ve çerçevesi hakkında detaylı bilgi vermiyorlardı. Adalet Divanı’nın kararı gereÄŸi, gaz ve elektrik abonelerinin geriye dönük ÅŸikayet hakkı da mümkün olacak. Yargıçlar, kararın Almanya’daki enerji saÄŸlayıcısı ÅŸirketlerin büyük oranda zarar edebileceÄŸine iliÅŸkin iddiaların ise gerçekçi olmadığını vurguladılar.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri