• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Danimarka’dan Türkiye’ye sert tepki

Türkiye’nın İslam Karşıtı Yazar Lars Hedegaard’a silahlı saldırıda bulunduktan sonra Türkiye’de yakalanan zanlının serbest bırakıldığını doğrulanması, Danimarka’da tepkilere yolaçtı.
2014-10-20, 10:09:22
Okunma: 498
0 Yorum
resim

Danimarka'dan Türkiye'ye giden heyet, MÄ°T ve DışiÅŸleri yetkilileri ile yaptığı görüÅŸmeleri tamamlayarak ülkeye döndü. Heyet, Türk makamlarının zanlının serbest bırakıldığını doÄŸruladıklarını ancak neden serbest bırakıldığı konusunda açıklama yapmadıklarını bildirdi.

Adalet Bakanı Mette Frederiksen, Türkiye'nin tutumunun anlaşılır gibi olmadığını belirterek, "Türkiye'ye gönderdiÄŸimiz heyet bugün Ankara'dan döndü. Heyet, Türk DışiÅŸleri, Adalet Bakanlığı ve gizli servisi MÄ°T ile görüÅŸmeler yaptı. Türk yetkililer, Lars Hedegard'a silahlı saldırıda bulunan zanlının serbest bırakıldığını doÄŸrulamışlar. BilindiÄŸi gibi zanlının serbest bırakılması konusu birkaç haftadır tartışılıyordu. Åžimdi onaylanmış oldu. Ama Türkiye'nin tutumunu anlamak ve kabul etmek mümkün deÄŸil" dedi.

HALEN CEVAP BEKLÄ°YORUZ

Mette Frederiksen, Türk makamlarının zanlının neden bırakılmadığı konusunda bir açıklama yapmamasına sinirlendiklerini belirterek "Biz heyeti gönderirken, ÅŸahsın neden serbest bırakıldığına da açıklık getirilir diye düÅŸündük. Ama Türk makamları bu konuda bir açıklama yapmamışlar. Heyet çok kısa sürede alınan kararla Türkiye'ye gitmesine raÄŸmen biz bir cevap bekliyorduk. Türkiye'den zanlının neden serbest bırakıldığı konusunda halen cevap bekliyoruz. Türkiye bu konuda çalışmalar yapıldığı sözü verdi" dedi.

KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİM

Lars Hedegaard ise zanlının serbest bırakılmasına raÄŸmen Ä°slam Dini ve Müslümanlar hakkında düÅŸüncelerini söylemeye devam edeceÄŸini belirtti.

Ä°slam Karşıtı Lars Hedegar 2013 yılı ÅŸubat ayında evinde silahlı saldırıya uÄŸramış, saldırgan aynı gün ülke dışına kaçmıştı. Saldırıyı gerçekleÅŸtirdiÄŸi iddia edilen zanlının Nisan ayında Atatürk Havalimanı'nda sahte pasaport ile yakalanarak gözaltına alınmıştı. 2 Ekimde ise ÅŸahsın serbest bırakıldığı haberi duyuldu ve 8 Ekimde Danimarka, Ankara'daki büyükelçiliÄŸi aracılığı ile Türkiye'ye nota verdi. Ardından Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez iki kez Danimarka DışiÅŸlerine çaÄŸrıldı ve ÇarÅŸamba günü toplanan Dış Politika Komisyonunda, Adalet Bakanı Mette Frederiksen ve DışiÅŸleri Bakanı Martin Lidegaard'an konuya açıklık getirmeleri ve Türkiye'ye karşı yaptırımlarda bulunulması istendi. DışiÅŸleri Bakanı Martin Lidegaard, Türk DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu'nun Danimarka'dan bir heyet göndermesini istediÄŸini belirterek, Türkiye'ye acil ÅŸekilde heyet gönderileceÄŸini bildirmiÅŸti.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri