• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

TUTUKLU MECLİS ÜYESİ İÇİN PROTESTO EYLEMİ DEVAM EDİYOR.!

Dargeçit’te, eski korucubaşı Mehmet Uğurtay’ın öldürülmesi olayına ilişkin aralarında belediye meclis üyesinin de bulunduğu 3 kişinin tutuklanması 15’ncu haftasında protesto edildi.
2014-10-16, 19:03:41
Okunma: 474
0 Yorum
resim

Dargeçit'te, eski korucubaşı Mehmet Uğurtay'ın öldürülmesi olayına ilişkin aralarında belediye meclis üyesinin de bulunduğu 3 kişinin tutuklanması 15'ncu haftasında protesto edildi.

Kerboran, IŞİD Çetelerin Kobanêye Dönük Saldırıları protesto etmek ve Kobaneyla Dayanışmak amacıyla yapılan protesto eylemlerinde 3 Yurttaş Yaşamını Kaybetmiş ve 15 yurttaş ise yaralanmıştı. Yaşamını kaybeden Yurttaşlara Allahtan Rahmet yakınlarına ve sevenlerine Başsağlığı Diler , Yaralı Yurttaşlarımıza da Acil Şifalar Diliyoruz.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, 28 Mayıs'ta eski korucubaşı Mehmet Uğurtay'ın öldürülmesi ile ilgili Dargeçit Belediye Meclis üyesi Mehmet Şerif Toprak, oğlu Ömer Toprak ile Mehmet Emin Oğuz'un tutuklanmasına ilişkin bu hafta da Dargeçit Belediyesi önünde eylem yapıldı. Eyleme belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları katıldı. Grup adına burada açıklama yapan Mehmet Ata Arslan, arkadaşlarının suçsuz yere tutuklandığını belirterek, yapılan tutuklamayı kınadı.

İlçede gerçekleşen olayın Toprak ailesi üzerine yıkılmaya çalışıldığını söyleyen ARSLAN, "Herkes bilsin ki bedeli ne olursa olsun mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Komplolarla, baskılarla, tutuklamalarla asla ve asla bizleri mücadelemizden vazgeçiremeyecekler. Rojava ,Şengal ve Kobani de insanlık dışı saldırılara maruz kalmış Kürt halkı için en yüksek düzeyde dayanışma ve duyarlılık beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Kobanideki Direnişi SELAMLIYORUZ. Şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından yapılan oturma eylemiyle tutuklamalar protesto edildi.

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri