• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Yeni Başhekim Görevine Başladı

Türkiye Kamu Hastane Birliği’ne bağlı Dargeçit Devlet Hastanesi’nin yeni Başhekimi Doktor Adar Aslan, görevine başladı.
2014-09-25, 07:39:39
Okunma: 1766
0 Yorum
resim

Dargeçit Devlet Hastanesinin eski BaÅŸhekimi Orhan Malgir'in ViranÅŸehir'deki Özel bir hastaneye göreve baÅŸlamasıyla 7 aydır yeri boÅŸ olan BaÅŸhekimlik görevine bir ay geçici olarak Midyat Devlet hastanesinin acil servisinde görev yapan Adar Aslan getirildi.

Malatya Ä°nönü Tıp Fakültesini bitirip bir yıldır Doktorluk görevini yapan Adar, Dargeçit Devlet Hastanesinin en büyük sıkıntısının Uzman doktor olduÄŸunu belirti. 

Dr Adar Aslan,"Eldeki imkanlar dahilinde iyi hizmetler vereceÄŸini vermeye çalışacağız. Hastanemizde bir çok eksikliÄŸi var. En önemlisi de Uzman doktor sıkıntımız. Bu yüzden bir çok sıkıntıyla karşı karşıya gelmekteyiz Uzman doktorlarımız olmadığı için en ufak bir rahatsızlıkta bile hastalarımızı baÅŸka yerlere göndermek zorunda kalıyoruz.Hastalarımız en ufak bir boÄŸaz sorununda bile aile hekimini gitmeleri gerekirken acile geliyorlar.Bu yüzden Poliklinik ve Acil bölümünü ayrımı yapılmıyor. Acile gelen hastalar  uzman doktor talebinde bulunuyorlar.Ancak Uzman Dr. getirmek bizim elimizde deÄŸil hastalarımızın bu konuda bize deÄŸil SaÄŸlık Bakanlığına Dilekçe vererek talep etmesi gerekir. SaÄŸlık Bakanlığına Hastalık oranları fazla olan Kadın DoÄŸum Uzmanı ve Çocuk Uzmanı talebinde bulunduk ancak yeni göreve baÅŸladığımdan ve yeni bir yıldır doktorluk görevini yaptığımdan dolayı SaÄŸlık bakanlığına iki de bir talep edemiyorum SaÄŸlık Bakanlığı daha çok halkın taleplerini  göz önüne bulunduÄŸu için Dargeçit'te ki vatandaÅŸlarımızın bunu önemseyip Uzman Doktor talebinde bulunmasını gerekir. Tek isteÄŸimiz SaÄŸlık Bakanlığın bu sorunu biran önce çözmesidir" dedi.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri