• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Aligor’de polis şiddeti

IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı Kobanê halkı ile dayanışmak amacıyla Suruç’a giden DBP Kerboran İlçe Eş Başkanı Abdurahman Aslan ve beraberindekiler polis tarafından tartaklandı. Aslan, gözaltına alınırken, yaşanan
2014-09-24, 11:32:06
Okunma: 1033
0 Yorum
resim

Rojava'nın Kabanê Kantonu'na dönük IŞİD çetelerinin saldırılarına karşı Kabanê halkıyla dayanışmak amacıyla Mardin'in Dargeçit (Kerboran) ilçesinden Suruç'a giden DBP Dargeçit Ä°lçe EÅŸ BaÅŸkanı Abdurahman Aslan ve beraberindekiler, polis tarafından ilçe merkezi ile Aligor Mahallesi arasında oluÅŸturulan kontrol noktasında sivil polisler tarafından durduruldu. Polisler, GBT kontrolünün ardından geçiÅŸlere izin vermemesi üzerine grup ile polis arasında tartışma yaÅŸandı. 

Gazeteciye de polis ÅŸiddeti

Polisler, Ä°lçe BaÅŸkanı Aslan'ı tartaklarken, Dargeçit Belediye basınında çalışan gazeteci Faruk Siyahkoç da, yaÅŸanan durumu görüntülemek istedi. Bunun üzerine sivil bir polis, Siyahkoç'un yüzene kafa attı. Siyahkoç yüzüne aldığı darbe sonucu kaşında açılma meydana geldi. Siyahkoç, polislere basın kartını gösterdiÄŸini ve çekim yaptığını söyleyerek, "Polislerin içerisinden çıkarak gelen sivil giyimli bir polis bana doÄŸru gelerek sorgusuz sualsiz 'sen ne çekiyorsun' diyerek yüzüme kafa attı. Kaşımın açılmasıyla yüzüm kanlar içerisinde kaldı. Bizi tartakladılar. Buna raÄŸmen uzun süredir arama noktasında bekletilmeye devam ediyoruz" dedi. 

Grup yolda bekletilmeye devam edilirken, DBP Dargeçit Ä°lçe BaÅŸkanı Aslan polisler tarafından gözaltına alındı. 

DÄ°HA

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri