• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

’Bizim derdimiz Kürtlerle, Ezidilerle’

IŞİD tarafından Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’nu basarak rehin aldığı 49 Türkiyeli rehinenin başlarında nöbet tutan bazı nöbetçilerin rehinelere, "Siz de bizim gibi Müslümansınız Türkiye bize gıda yardımı yapıyor” itirafı
2014-09-23, 10:44:05
Okunma: 407
0 Yorum
resim
Cumhuriyet Gazetesi'nden Barkın Şık'ın haberine göre Rehineler, 101 gün boyunca zorlu koşullarda tutulurken, Musul'da 8 kez yerleri değiştirildi. Haberde, baskın sırasında bütün özel eşyalarına el konulan rehinelerin ilk önce Musul’daki Olimpiyat misafirhanesine götürüldüğü ve burada herkese ayrı bir oda tahsis edildiği belirtildi.
 
SORUNUMUZ EZİDLERLE, KÜRTLERLE
 
Haberde rehinelerin başlarında nöbet tutan IŞİD teröristlerinin sürekli değiştiği ve rehinelerin gördüğü muamelenin de istikrarsız olduğu ifade edilirken, kimi IŞİD teröristlerinin, "Siz de bizim gibi Müslümansınız. Türkiye bize gıda yardımı yapıyor. Bizim derdimiz Kürtlerle, Ezidilerle. Sizinle bir sorunumuz yok” dediği, kimi teröristlerin ise “Sizin yönecileriniz kâfir” diyerek rehinelere kötü davrandığı kaydedildi.
 
Rehinelerin, ABD’nin hava saldırılarından sonra çok daha kötü yaşam alanlarına transfer edildiğinin belirtildiği haberde, rehinelerin, 5 vakit namaz kıldığı ifade edildi. Bebeklerin dışında 101 gün içinde bir rehinenin daha rahatsızlandığı ve idrar yolları enfeksiyonu tanısı konduğu kaydedildi.
 
Rehinelerin serbest bırakılması sürecinde ise Rakka’dan özel bir IŞİD ekibinin Musul’a giderek rehineleri teslim aldığının ifade edildiği haberde tekrar Rakka’ya getirilen rehineleri, Rakka’da 4 MİT görevlisinin teslim aldığı belirtildi.
Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri