• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

4 köy IŞİD çetelerinden kurtarıldı

YPG güçlerinin 13 Eylül günü IŞİD çetelerine karşı Til Hemis’te başlatmış olduğu ’devrimci operasyon’ sonucu 14 köy ve çok sayıda mezra, çetelerden kurtarıldı.
2014-09-15, 08:00:16
Okunma: 467
0 Yorum
resim

YPG-YPJ güçlerinin 13 Eylül günü IŞİD çetelerine karşı Til Hemis’te baÅŸlatmış olduÄŸu operasyon tüm hızıyla devam ederken, operasyonda çok sayıda köy ve mezra çetelerden kurtarıldı.

Operasyon bölgesinde bulunan ANHA muhabirinin bildirdiÄŸine göre, Til Maruf ve Til Hemis’te IŞİD’e ağır kayıplar verdiren YPG-YPJ güçleri 14 köy ile çok sayıda mezrayı da kurtardı.

YPG kaynakları, çok sayıda IŞİD üyesinin öldürüldüÄŸü operasyonda aralarında ağır silahların da bulunduÄŸu çetelere ait cephane ele geçirildi.

Operasyon sonucu yaÅŸanan çatışmaların Åžermux ve Eubgayf bölgesinde devam ettiÄŸi bildirildi. YPG Basın Merkezi’nin günün ilerleyen saatlerinde operasyonla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

IŞİD TÄ°L XELÄ°L VE HEDÄ°YATE KÖYLERÄ°NDE KATLÄ°AM YAPTI

YPG-YPJ güçlerinin 13 Eylül günü baÅŸlatmış olduÄŸu ‘devrimci operasyon’ sonucu ağır kayıplar veren IŞİD çeteleri dün (Pazar) Til Hemis’e baÄŸlı Til Xelil ve Hediyate köylerinde katliam yapmıştı. Katliamda 30’dan fazla sivili katlettikleri bildirildi. 

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
EN ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri