• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

kaçak Gelinler Dizi Setinde Ölüm Haberi

Kaçak Gelinler isimli dizinin ulaştırma biriminde çalışan Kıbrıs Gazisi Engin Küçüktopuz çekimler esnasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
2014-09-12, 13:35:41
Okunma: 527
0 Yorum
resim

Oyuncu sendikası yetkilileri, ağır çalışma ÅŸartlarının dizi setlerinde ölümlere neden olduÄŸunu savundu.
Kaçak Gelinler isimli dizide ulaÅŸtırma görevlisi olarak çalışan 61 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Engin Küçüktopuz geçirdiÄŸi kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Cenazesi Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi iÅŸleminin ardından ailesine teslim edilen Gazi Engin Küçüktopuz için Silivrikapı Hadim Ä°brahim PaÅŸa Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Küçüktopuz’un çalışma arkadaÅŸları ve sevenleri katılırken, dizinin oyuncularından kimsenin katılmaması dikkat çekti. Küçüktopuz’un kardeÅŸi Reha Küçüktopuz ise abisinin bir rahatsızlığı olmadığını iÅŸteyken aracın lastiÄŸini deÄŸiÅŸtirirken kalp krizi geçirdiÄŸini belirtti.

YaÅŸanan ölümü olumsuz çalışma koÅŸullarına baÄŸlayan oyuncu sendikası ise duruma tepki gösterdi. Oyuncu Sendikası Genel Sekreteri Tilbe Saran, ağır çalışma koÅŸullarının ortada olduÄŸunu belirterek, “Çalışma koÅŸullarının ne kadar ağır olduÄŸu ortada bu konuda bütün yapım ÅŸirketlerinin yapımcıların çalışma bakanlığının uluslar arası koÅŸularla imza atmış olduÄŸumuz çalışma koÅŸullarının uygulanmasını denetlemek bunu talep etmek ve bu koÅŸullarını yerine getirmesini biran önce saÄŸlamak bütün bu kurum ve kuruluÅŸlara düÅŸüyor. Yoksa gördüÄŸünüz gibi dizilerde kamera önünde ve arkasında gayri insani koÅŸularda çalışan bu sektörün iÅŸçileri böyle patır patır ölmeye devam edecek. EÄŸer bu koÅŸullar bu ÅŸekilde devam ederse bu ölüm bir son olmayacak. Çalışma saatlerimiz ne yazık ki rakamsal olarak söylemek bile mümkün deÄŸil hem günden güne hem de setten sete deÄŸiÅŸen bir durum bu. Ama çoÄŸu set on iki saatin üstünde çalışıyor. Bu durum haftalık yetiÅŸmesi gerek programlarda bazı zamanlarda neredeyse 24 saate yaklaşıyor” dedi.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri