• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Türkiye’ye ’El Nusra’ya yardım etmeyin dedik

BD’nin Ankara eski Büyükelçisi Ricciardone Suriye’deki iş savaşla ilgili Türkiye’yi suçladı. Ricciardone "Türkiye’ye ’El Nusra’ya yardım etmeyin’ dedik ama Türk hükümetin El Nusra ve
2014-09-12, 13:30:45
Okunma: 371
0 Yorum
resim

Türkiye 'de üç yıl süren ABD BüyükelçiliÄŸi görevinden sonra geçtiÄŸimiz Temmuz ayında emekli olan ABD'nin Ankara eski Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye'ye Suriye'deki muhalif gruplardan El Nusra ve Ahrar El Åžam'a "yardım edilmemesi gerektiÄŸini" söylediklerini ancak bu uyarıya raÄŸmen Türk hükümetinin El Nusra ve Ahrar El Åžam militanlarının sınır geçiÅŸlerine göz yumduÄŸunu söyledi.

ABD'de yayın yapan McClatchy internet sitesinin haberine göre, emekli olduktan sonra Atlantic Council düÅŸünce kuruluÅŸunda çalışan Ricciardone'ye, dün katıldığı bir konferansta Suriye'deki Türk-Amerikan iÅŸbirliÄŸi soruldu. 

"RENKLERE GÖRE AYIRIYORDUK..."

Suriye'deki muhalif grupların renklere göre ayrıldıklarını anlatan Ricciardone, kırmızı ile iÅŸaretlenenlerin "açık düÅŸmanlar", sarı ile iÅŸaretlenenlerin "ortadakiler", yeÅŸil ile iÅŸaretlenen grupların ise "güvenilir dostlar" olarak görüldüklerini söyledi.

Türkiyeli yetkililerin, sarı iÅŸaretlenen grupları, yani "ortada" görülenleri "ikna edebileceklerini" ve "yeÅŸile çevirebileceklerini" düÅŸündüÄŸünü anlatan Ricciardone, ÅŸöyle konuÅŸtu: "Biz de onlara; 'Tabii bu olabilir. Ancak sizin ikna edilebilir olarak gördüÄŸünüz birçok grubu biz ikna edilme çizgisinin ötesinde kabul ediyoruz. Onlarla da çalışmamız mümkün deÄŸil. Sizin de onlarla çalışmamanız iyi olur. Bu grupların sınırlarınızdan geçmesine de izin vermemeniz gerektiÄŸini düÅŸünüyoruz' dedik." 

ABD'nin eski Büyükelçisi, Türkiye ile "anlaÅŸmazlığa düÅŸtükleri gruplara örnek olarak da, El Nusra cephesi ve Ahrar El Åžam örgütünü örnek gösterdi. Ricciardone, Türkiye'nin "Ahrar liderleri ile çalışmaya gönüllü olduÄŸunu ancak ABD'nin bunlar konusunda çok geniÅŸ çekinceleri bulunduÄŸunu, bu gruplara silah saÄŸlanmasına karşı çıktığını da vurguladı.

HÜRRÄ°YET

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri