• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Öcalan’ın Görüntülü Mesajı Olmayacak

Pervin Buldan, Öcalan’ın 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde sesli ve görüntülü bir mesaj yayınlayacağı iddiasını yalanladı.
2014-08-30, 08:19:21
Okunma: 686
0 Yorum
resim

HDP Grup BaÅŸkanvekili ve Ä°mralı heyeti üyesi Pervin Buldan, katıldığı CNN TÜRK canlı yayınında 1 Eylül'de Öcalan'ın sesli ve görüntülü mesaj vereceÄŸi yönündeki iddiayı yalanladı.

"Henüz o aÅŸamaya gelinmedi" diyen Buldan,  Heyetin 1 Eylül öncesinde ada ziyareti gerçekleÅŸtirmeyeceÄŸini kaydetti.

Ä°mralı heyeti üyesi Ä°dris Baluken de DÄ°HA'ya yaptığı açıklamada 1 Eylül'den önce Ä°mralı'ya gitmenin mümkün görülmediÄŸini söyledi.

Buldan, CNN TÜRK'te, "Biz yol haritasının içinde neler var henüz bunu bilmiyoruz Sayın BeÅŸir Atalay üzerinde çalıştıklarını olgunlaÅŸtığı zaman muhataplarıyla paylaÅŸabileceklerini ifade etmiÅŸti. Umarım en kısa zamanda görüÅŸmemiz gerçekleÅŸir" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Öcalan'ın, taraflara ve kamuoyuna yeni bir mesaj verilmesi yerine yeni BaÅŸbakan ve yeni Bakanlar Kurulu'nun nasıl bir yol izleyeceÄŸini görmek istediÄŸi belirtiliyor.

Buldan, yeni adımlar ve mesajlar için 30 Eylül tarihine iÅŸaret etti: "30 Eylül tarihi verildi, BeÅŸir Atalay tarafından da verildi, Sayın Öcalan tarafından da verildi. Dolayısıyla 30 Eylül'e kadar bir yol haritasının netleÅŸmesi gerektiÄŸini düÅŸünüyoruz."

Öncelikli beklentinin Öcalan için bir sekretarya kurulması ve denetleme görevi yürütecek bir izleme kurulu oluÅŸturulması olduÄŸu ifade ediliyor.

Bugün devlet ve hükümet heyetleri ile çözüm sürecini görüÅŸen HDP heyeti, yeni CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'la da görüÅŸerek beklentilerini aktarmak istiyor.

Buldan, "Sürecin ilerlemesi konusunda çok büyük beklentilerimiz var biz heyet olarak Ä°mralı heyeti olarak yeni cumhurbaÅŸkanından bir randevu isteyeceÄŸiz. Bütün bu konuları bire bir kendisiyle görüÅŸmenin faydalı olacağı inancını taşıyoruz" dedi.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
EN ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri