• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

Mardin’de elektrik verildi, eylemler sona erdi

Yaşanan elektrik kesintilerine dikkat çekmek amacıyla Mardin’in Derik ve Kızıltepe ilçelerinde 3 günden bu yana devam eden protesto eylemi HDP milletvekillerinin şirket ile yapmış olduğu görüşmelerin ardından sona erdi.
2014-08-29, 08:21:41
Okunma: 448
0 Yorum
resim

  MARDİN - Bölgede sık sık yaşanan elektrik kesintilerine dikkat çekmek amacıyla Mardin'in Derik ve Kızıltepe ilçelerinde 3 günden bu yana devam eden protesto eylemleri sona erdi. Akşam saatlerine kadar devam eden protesto eylemi HDP milletvekillerinin şirket ile yapmış olduğu görüşmelerin olumlu sonuçlanması sonrasında son buldu.

Görüşmeye ilişkin Kızıltepe Özgürlük Meydanı'nda HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım açıklama yaptı. Açıklamaya Yıldırım'ın yanı sıra DBP Mardin il ve Kızıltepe ilçe örgütleri, Kızıltepe Belediye eş başkanları ve çok sayıda kişi katıldı. Yıldırım açıklamasında, günlerdir yolda kalanların yanısıra eylemlerde bulunan çiftçilerin ve halkında perişan olduğunu dile getirdi. Yıldırım, kendilerinin 4 gündür bu mağduriyeti gidermek için çalıştıklarını, elektrik kesintisi nedeni ile 4 gündür yollarında kapalı olmasına vurgu yaparak, "Bizler bu olaya sadece köylülerin elektriği kesildi olarak bakmamalıyız. Çünkü elektriğin kesilmesi demek orda yaşayan halkın susuz kalması demektir. Hayvanların susuz kalması, tarımın sulanmaması demektir. Bunlar da ekonomik bir soruna sebep olmaktadır" dedi. 

Köy elektriklerinin kesilmesi nedeni ile yollarda protestoların yaşandığını kaydeden Yıldırım, bu eylemlerin daha sonra ilçe merkezde bulunan halkın destek vermesi ile merkezlere kaydığını aktardı. Yıldırım, halkın bu şekilde desteğine yaşanan müdahalelerle sonuçlandığını ifade ederek, müdahalelerde çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi. 

Sözlerinde şirket yetkilileri ile günlerdir yapmış olduğu görüşmelerin bugün olumlu sonuçlandığını belirten Yıldırım, "Bizler günlerdir yapmış olduğumuz görüşmeler ve son olarak Ahmet Türk arkadaşımızın yapmış olduğu görüşmeler sonrasında olumlu bir sonuca vardık. Zaten bizler en başta bunun böyle olmaması gerektiğini söylemiştik. Her defasında onlara elektriği verin sonra yine anlaşmaya gidersiniz diyorduk. Bu en sonunda böyle sonuçlandı" şeklinde konuştu. Yapılan görüşmeler sonrasında şirketin bu akşam elektriği vermeye başlayacağını aktaran Yıldırım, "Bunun yanısıra Salı günü şirket yetkilileri ile Kızıltepe ve Derik ilçelerinde bulunan tüm muhtarlarla bir toplantı gerçekleştirilecek. Ve orada makul bir çerçevede anlaşma yapılacak. Hiç kimse mağdur edilmeyecek. Çünkü bizler her zaman halkımızın yanındayız ve onların mağdur edilmesini istemeyiz" dedi. Yıldırım, sözlerinin sonunda yapılan eylemlerinde son bulması gerektiğini belirterek verilen sözün yerine getirileceğini ve elektriğin verileceğini söyledi. 

Yıldırım'ın açıklamasının ardında kesilen elektrik bırakılırken, çiftçiler de eylemlerine son verdi. Kapalı olan yolar ise yavaş yavaş açılmaya başladı.

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri