• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

Mardinli çiftçilerin yol kapatma eylemi

MARDİN’in Derik İlçesi’nde dün çiftçilerin başlattığı ve güvenlik güçlerinin müdahale ettiği eylem devam ederken Kızıltepe İlçesi’nde dün akşam, Derikli çiftçilere destek amacıyla Mardin-Kızıltepe karayolu t
2014-08-27, 12:31:45
Okunma: 926
0 Yorum
resim

MARDİN - Dün sabah saatlerinde Mardin-Derik ve Şanlıurfa'nın Viranşehir karayolunun kesiştiği Üçyol mevkiinde, elektrik kesintilerini protesto için karayolunu trafiğe kapatan binlerce çiftçi ile güvenlik güvenlik güçleri arasındaki gerginlik sürüyor.

Jandarma ve çevik kuvvet ekiplerinin ortak müdahale ettiği çiftçiler, dün bir ara karayolunu trafiğe açtı, ancak daha sonra aynı yerde tekrar yolu trafiğe kapattı. Bu yüzden yolun her iki tarafında onlarca kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Yolda kalan araç sürücülerinin tepki gösterdiği eylemi sürdüren çiftçiler ile güvenlik güçleri arasında dün akşam da gerginlik yaşandı. Destek amacıyla eylemin yapıldığı Üçyol'a gelen dünyanın en uzun adamı Sultan Kösem de çiftçilerin sorunlarına çözüm bulunması çağrısında bulunarak, "Biz buraya anlaşmak için geldik. Kaç gündür elektrikler kesik. Buna çözüm bulunması gerek. Köylerimizde elektrik yok. Bu sıcak altında insanlar bir bardak soğuk suya hasret kaldı" dedi.

Kösem'in yaptığı konuşmadan sonra çiftçilerle görüşmeye başlayan güvenlik güçleri, bir anlaşma çıkmaması üzerine yeniden gaz bombaları ve tazyikli su ile çiftçilere müdahale etti. Atılan gaz bombalarından etkilenen Sultan Kösem, olay yerinden uzaklaştırıldı. Çiftçilerin de taşlarla karşılık vermesi üzerine çatışmalar gece geç saatlere kadar devam etti. HDP Mardin Milletvekili Gülser Yılıdırım da partililerle birlikte gece geç saatlerde Derik'te yol kapan çiftçileri ziyaret ederek bir süre görüştü.

KIZILTEPE'DE DE DESTEK EYLEMİ

Çiftçilerin Üçyol mevkiindeki eylemleri devam ederken Kızıltepeli çiftçiler de dün akşam, destek amaçlı protesto eylemi başlattı. Çiftçiler, Mardin-Kızıltepe karayolu üzerinde bulunan TEİAŞ 16'ncı İletim ve İşletme Grup Müdürlüğü önünde toplanarak karayolunu trafiğe kapattı. Taş ve çöp konteynerleriyle yola barikat kuran çiftçiler, araç geçişlerine de izin vermedi. Akşam namazını da eylem yaptıkları yerde kılan çiftçilerin yaklaşık 3 saat süren eylemi, olaysız sona erdi.

Eylem sonunda konuşan Sevimli Mahalle Muhtarı Mikail Erbeyi, Derik'te 2 günden beri elektriklerin kesik olması nedeniyle Üçyol'da çiftçilerin başlattığı eyleme destek için protesto gösterisi düzenlediklerini söyledi. Erbeyi, "Buradaki amacımız 2 gündür elektriklerin kesik olduğu Derik’teki kardeşlerimize destek olmaktır. Bölgedeki 6 ilimizin üzerindeki baskıcı tutum karşısında çiftçimizin yanında olacağız. Oda başkanları, bölge vekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları hepsi sınavda kaldı. Bunu herkes duysun. Padişahın soytarısı olacağıma, burada çiftçinin aynında, çitfçinin eşyikası olacağım. Hiç kimse ses çıkarmıyor. Jandarmayı yönlendiriyorlar, o jandarma, o polis de fakirin çocuğudur. Burada başı, kafası yaralanırsa, o çocuğa bir şey olursa hiç kimsenin umrunda değil. Siz bu şekilde halkı yıldıramazsınız." dedi.

Öte yandan, güvenlik güçlerinin dün yaptığı müdahale sırasında yüzüne gaz fişeği kapsülü isabet eden Faik Şengel'in Derik Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Çiftçilerin Derik Üçyol mevkiindeki eylemi ve güvenlik güçleri ile yaşadıkları gerginlik devam ediyor.

Mardinli çiftçilerin yol kapatma eylemi sürüyor

Mardinli çiftçilerin yol kapatma eylemi sürüyor

Mardinli çiftçilerin yol kapatma eylemi sürüyor

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri