• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Kaçırılan İşçilerin Bırakılmasını İstediler

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, Dargeçitilçesinde PKK mensuplarınca kaçırılan iki işçinin serbest bırakılmasını istedi.
2014-08-27, 06:32:43
Okunma: 908
0 Yorum
resim

 Ä°HD Mardin Åžubesi'nde düzenlenen toplantıya, Ä°HD yöneticileri ile kaçırılan iÅŸçilerin aileleri katıldı. Burada konuÅŸan Ä°HD Mardin Åžube BaÅŸkanı Erdal Kuzu, Dargeçit ilçesi sınırları içerisinde yapımı devam eden Ilısu Barajı'nın yapımında PKK tarafından alıkonulan 2 kiÅŸinin serbest bırakılmasına iliÅŸkin ailelerin istekleri doÄŸrultusunda basın açıklaması düzenlediklerini söyledi. 
Daha sonra konuÅŸan Ä°HD Mardin Åžubesi Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Arıkan ise, Siirt'teki baraj kapılarının açılması sırasında 6 insanın hayatını kaybettiÄŸini hatırlattı. HES ve barajların GüneydoÄŸu ve DoÄŸu Anadolu açısından enerji ve verim bakımından doÄŸa kültürü ve insanlık açısından çok derin tahribatlar oluÅŸturduÄŸunu anlatan Arıkan, "Bu kapsamda Dargeçit sınırlarında Dicle Nehri üzerinde yapılan Ilısu Barajı da Hasankeyf gibi insanlık mirasını yok etmekte, doÄŸal felaketlere neden olmaktadır. Bu barış sürecininin güvenirliÄŸini çok ciddi anlamda zedeliyor" dedi. 
EÅŸi PKK tarafından kaçırılan Fatma Bulut ise, eÅŸinin bir an önce serbest bırakılmasını istediÄŸini söyledi. 
Rabia Çiçek de çocuÄŸuyla birlikte eÅŸinin bir an önce bırakılması çaÄŸrısında bulundu. 

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri