• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

YPG: Cezaa direnişi zafere kadar sürecek

Batı Kürdistan’ın Girkê Lêgê kentinde basın mensupları ile bir araya gelen Halk Savunma Birlikleri (YPG) sözcüsü Rêdûr Xelil, "Cezaa’da zafere kadar direnişimiz sürecektir" dedi.
2014-08-27, 06:24:45
Okunma: 963
0 Yorum
resim

YPG Genel Komutanlığı, bugün saat 11:00'da onlarca basın çalışanı ile bir araya gelerek, Irak ile sınırı olan Batı Kürdistan'ın Cezaa bölgesinde 19 AÄŸustos'tan beri devam eden çatışmalara iliÅŸkin bilgi verdi.

YPG sözcüsü Rêdûr Xelil, kendilerini Ä°slam Devleti (Ä°D) olarak ilan eden insanlık dışı IŞİD çetelerinin Åžengal ile Rojava arasındaki baÄŸlantıyı koparmak istediÄŸine dikkat çekerek, ancak YPG ve Åžengal DireniÅŸ Birlikleri (YBÅž) savaÅŸçılarının direniÅŸi sonucunda çetelerin ağır darbe aldıklarını kaydetti.

Xelil ÅŸöyle dedi: "Åžu an çok hassas bir süreçten geçiyoruz. DAIÅž çeteleri tüm güçleriyle Åžengal bölgesi ve Cezaa kasabasına saldırmaktadır. Bu saldırıların amacı Kürt halkının kazanımlarını ortadan kaldırmaktır. YPG güçlerimiz, DAIÅž çetelerinin bu plan ve saldırılarının boÅŸa çıkarılmasında çok önemli ve büyük bir rol oynadı. Halen süren bu çatışmalarda bugüne kadar 23 arkadaşımız ÅŸehit düÅŸtü. Yüzlerce çete üyesi öldürüldü ve bunlardan 3'ü emirdi."

YPG savaÅŸçılarının Kürdistan topraklarının özgürleÅŸtirilmesi ve üzerinde yaÅŸayan tüm hakların savunulması için yaÅŸamlarını feda ettiklerini ifade eden Xelil, "YPG genel komutanlığı olarak tüm cezaa direniÅŸi ÅŸehitlerimizi saygı ve minnetle selamlıyoruz. Anılarını mücadelemizde yaÅŸatacağımızın ve halklarımıza sahip çıkacağımızın sözünü yineliyoruz" diye belirtti.

Son bir haftadır Irak ve Suriye'nin birçok yerinden güçlerini toplayan IŞİD çetelerinin Cezaa kasabasına yönelik büyük bir saldırı geliÅŸtirdiÄŸini belirten Xelil, çetelerin bu saldırılarda yoÄŸun bir ÅŸekilde ağır silahlar kullandığını söyledi.

AMAÇLARI ÅžENGAL-ROJAVA BAÄžLANTISINI KOPARMAK, RÄ°MELAN'A GÄ°TMEKTÄ°

Xelil ÅŸunları belirtti: "DAIÅž çetelerinin Cezaa'ya yönelik saldırıları çok amaçlıydı. Her ÅŸeyden önce Cezaa ile Åžengal arasındaki hattı ele geçirmek ve Åžengal'de tamamlayamadıkları katliamları sonuca götürmek istiyorlardı. Bu hattı ele geçirerek YPG savaÅŸçılarının ÅŸahsında Kürt halkından intikam almayı, YPG savaÅŸçılarının iradesini kırıp Rimêlan kasabasına yönelmeyi hedefliyorlardı. Ancak savaÅŸçılarımız kahramanca bir direniÅŸ sergileyerek tüm bu plan ve kirli amaçların sonuca ulaÅŸmasını engellemiÅŸtir. DAIÅž ve destekçilerinin tüm planları bu direniÅŸle boÅŸa çıkarılmıştır. Bundan sonra da zafere kadar direniÅŸimiz sürecektir. "

Xelîl, YPG olarak Kürt güçleri YBÅž ve HPG'nin yanında ve omuz omuza mücadele etmeye devam edeceklerini vurgularken, her dört parçada Kürdistan'ın özgürlüÄŸü için çetelere karşı duracaklarını ve Cezaa direniÅŸlerini zafere kadar sürdüreceklerini kaydetti.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri