• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Öcalan ’görüntülü’ seslenecek

Çözüm sürecinde Hükümetin yol haritasının açıklanacağı kritik Eylül ayı yaklaşırken, görüşmelerde Öcalan’ın bir video kaydıyla mesaj göndermesi üzerinde anlaşmaya varıldığı öne sürüldü.
2014-08-27, 06:21:27
Okunma: 578
0 Yorum
resim

Hükümetin çözüm sürecinde, Eylül ayında yol haritasını açıklamasıyla birlikte “diyalog sürecinin sona erip müzakere sürecinin” baÅŸlaması bekleniyor. Bu süreçte bir yandan PKK Lideri Abdullah Öcalan ile geniÅŸ heyetler arasında görüÅŸmeler yapılacak, bir yandan da çözüm süreci daha somut verilerle tartışılmaya baÅŸlanacak.

İmralı'da video

Al Jazeera'dan Gonca Åženay'ın haberine göre Aynı dönemde bir ilk daha yaÅŸanacak. PKK Lideri Abdullah Öcalan, PKK’ye yönelik mesajını video kaydı ile verecek.

Ä°mralı-HDP-Devlet üçgeninde yapılan görüÅŸmelerde video ile mesaj gönderilmesi konusu da gündeme geldi.

Ancak Öcalan’ın bu mesajı, nasıl bir zamanlamayla göndereceÄŸi konusunda henüz son karar verilmedi. Mesajın örgüte gönderildikten sonra kamuoyuna da ulaÅŸtırılması söz konusu olacak.

15 yıl sonra ilk video olacak

1999 yılından bu yana Ä°mralı Cezaevinde tutuklu bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın bu tarihten itibaren kamuoyuna yansıyan bir video kaydı olmadı.

Cezaevine girdikten sonra son fotoÄŸrafları ise BDP heyeti ile görüÅŸmesinde çekilmiÅŸ ve Åžubat ayında basına yansımıştı.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri