• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

MARDİN’DE STRATEJİK PLAN TOPLANTISI

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentin 5 yıllık stratejik planı için kentteki bütün iç ve dış paydaşlarla toplantı gerçekleştirdi.
2014-08-22, 13:44:49
Okunma: 498
0 Yorum
resim

Mardin’de stratejik plan

 

Toplantıya Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek ile Genel Sekreter Yardımcısı ve Stratejik Plan Oluşturma Komisyonu’nu başkanlığını yapan Mustafa İmrak ile Büyükşehir belediyesinin tüm daire başkanları katıldı. Kentin 5 yıllık stratejik planı için davet edilen kentin Sivil Toplum Örgütleri, Meslek Odaları, Dernekler, din alimleri ve çok sayıda örgütlü kurumlar toplantıda yer aldı. Toplantıda, bütçede katılımcılık, yönetimde katılımcılık, mecliste katılımcılık ve stratejik plan oluşturmada katılımcılık başlıkları altında bütün bileşenlerin görüşlerine başvuruldu.

 

Toplantının açılışını yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, 5 yıllık stratejik planı halkla birlikte yönetmek istediklerini söyleyerek, “Mardin çok farklı bir kültürel yapıya sahiptir. Bu nedenle çok dilli, çok kültürlü, çok dinli projeler ortaya çıkacaktır. Çünkü her kültürel farklılık kendi kültür yaşamına göre bazı projeler içerisine girerek, kentin şekillenmesini isteyecektir. Kentimiz sadece Artuklu ile sınırlı değil. Bütün ilçeler dahil plan ve projeler getirilirse çok daha bütünlüklü olur. Kent bütünlüklü olarak düşünülmesini istiyoruz” dedi.

 

Daha sonra strajik plana ilişkin görüş ve önerilerini dile getiren kentin örgütlü yapıları, ilk kez belediyede kayda alındıklarını ve fikirlerine ve görüşlerine başvurulduklarını dile getirerek, bunun bir ilk olduğunu dile getirdi. Kentin örgütlü yapıları adına söz alan temsilciler, stratejik plana dahil olunması amacıyla görüş ve önerilerini tek tek belirtti.

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri