• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

BM Ezidiler için en üst düzeyde alarm verdi

Birleşmiş Milletler (BM), çoğu Ezidi Kürtler olmak üzere IŞİD çetelerinin saldırısı sonucu yerlerinden edilen yüzbinlerin yaşadığı insanı kriz için en üst seviyede alarm verdi.
2014-08-14, 10:07:23
Okunma: 355
0 Yorum
resim

BM özel temsilcisi Nickolay Mladenov, Irak’ta baÅŸta Åžengal olmak üzere yüzbinlerce mülteci için BM’nin en yüksek seviye olan ‘3. Düzey acil’ alarmı verdiklerini söyledi.

Mladenov, bu alarmın, “Zorla yerinden edilen toplulukların insani ihtiyaçlarına daha etkili yanıt vermek için ek mal, para ve diÄŸer varlık kaynaklarının harekete geçirilmesi” anlamına geldiÄŸini kaydetti.

BM özel temsilcisi, Åžengal Dağı’ndaki insanların durumunun ciddiyetini koruduÄŸunu sözlerine ekledi.

BM tahminlerine göre Åžengal Dağı’nda halan acil yardıma ihtiyaç duyan çoÄŸunluÄŸu Ezidi Kürtler olmak üzere onbinlerce insan bulunuyor.  

ABD’DEN FARKLI AÇIKLAMA

Bu arada ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Åžengal Dağı’ndaki Ezidi Kürtleri kurtarmak için ayrıca bir tahliye operasyonunun ‘muhtemel’ olmadığını söyledi.

Pentagon, 20 ABD askerinin ÅŸengal Dağı’nda incele yapması ardından yaptığı açıklamada, Åžengal Dağı’nda mahsur kalanların sayısı ile durumunun korkulduÄŸu kadar olmadığı öne sürdü.

Bununla birlikte ABD’nin bölgedekilere insani yardım saÄŸlamayı sürdüreceÄŸi kaydedildi. 

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri