• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

IŞİD’e karşı silahlandılar

Güney Kürdistan’ın Ezıdi bölgesi Şengal’de Guhbel köyüne saldıran IŞİD çeteleri, köylülerin direnişi karşısında çekilmek zorunda kaldı. Ev ve bahçelerini korumak için silahlanan köylüler, köyde nöbet tutmaya başladı.
2014-07-22, 14:11:05
Okunma: 598
0 Yorum
resim

ANF'de Hayri Kızıler'in haberine göre, IŞİD çetelerinin 9 Mayıs’tan itibaren önce Musul ve Ninova bölgesinin büyük bölümünü, ardından Selahaddin, Anbar ve Diyala’da geniÅŸ bir alanı neredeyse çatışmasız bir ÅŸekilde ele geçirmesi ardından, Ninova bölgesinde yaÅŸayan Ezidi, Åžabak ve Hristiyanlar açık hedef haline geldiler. IŞİD çetelerinin vahÅŸetinden kaçan yüzbinlerce kiÅŸi, Kürt bölgelerine sığındı. Åžengal de onbnlerce kiÅŸiyi ağırlayan bölgeler arasında yer alıyor. Ancak IŞİD çeteleriyle komÅŸu hale gelen Åžengal bölgesi, bu çetelerin tehdidi altında bulunuyor.  

Ä°nsanlık dışı uygulama ve katliamlarla dünya gündemine giren Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) çeteleri, Åžengal'in Tilbenat ilçesi ile Girzerik köyünden sonra dün Guhbel köyüne saldırdı.

Åžengal'in 15 km kuzeyinde bulunan Guhbel köyüne havan atan çeteler, daha sonra köylülerin bahçelerine gelerek burada TNT yerleÅŸtirdikleri üç evi ve su motorlarını havaya uçurdu.

Tamamı Ezidi Kürtlerinden oluÅŸan Guhbel köylüleri, bunun üzerine silahlanarak saldırının yaÅŸandığı yere akın etti. Köylülerin müdahalesi ve kısmi olarak peÅŸmergelerin alana gelmesiyle birlikte, herhangi bir çatışma olmadan IŞİD çeteleri alandan uzaklaÅŸtı.

ANF'ye konuÅŸan köylüler, peÅŸmerge güçleri tarafından ciddi bir savunmanın olmadığını, bu koÅŸullar altında kendi nöbetlerini tutarak bahçelerde çalıştıklarını belirttiler.

KÖYLÜLER PKK’NÄ°N ALANA GELMESÄ°NÄ° Ä°STÄ°YORLAR

Köylüler, PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan’ın yaptığı açıklamayı hatırlatarak, KDP’nin PKK gerillalarına alan açmasını istiyorlar.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan da, IŞİD'in Musul'u ele geçirmesi ardından ANF'ye verdiÄŸi röportajda Åžengal ve Kerkük'ü savunmaya hazır olduklarını belirterek Güney Kürdistanlı partilere ÅŸu çaÄŸrıda bulunmuÅŸtu:

"Biz Güney'de halkımızı ve kazanımlarını savunmaya hazırız. Bunun için gerekli iliÅŸki ve ortaklaÅŸmaların geliÅŸmesi halinde hiç bir gücün bizi yenemeyeceÄŸi açıktır. Bugün Güney halkımız IŞİD'in saldırı tehdidiyle karşı karşıya bulunmaktadır. HPG bu saldırılara karşı mücadele edebilecek ve saldırgan güçlere gereken cevabı verebilecek güçtedir. Bu tarihi aÅŸamada gerilla ile peÅŸmergenin saldırgan güçlere karşı ortak direniÅŸi geliÅŸtirme olanaklarının yaratılması için KDP ve YNK yönetimlerine çaÄŸrı yapmak istiyorum; Özellikle Kerkük'te ve Åžengal'de halkımızı savunma savaşına HPG güçlerinin de katılması için olanak açmaya çağırıyorum."

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri